Select Page

ODRŽANA DO SADA NAJUSPJEŠNIJA LOVAČKA VEČER LD RADOVANJ POSUŠJE

ODRŽANA DO SADA NAJUSPJEŠNIJA LOVAČKA VEČER LD RADOVANJ POSUŠJE

U petak, 7.prosinca 2018. u svadbenom salonu Viktorija u Posušju održana je još jedna tradicionalna Lovačka večer Lovačkog društva Radovanj Posušje koja je okupila 520 lovaca, prijatelja lova i lovstva, kako članova društva domaćina tako i lovaca i gostiju iz bližih, ali i onih malo udaljenijih lovačkih udruga iz Hecegovine i Bosne te veliki broj gostiju iz susjedne Republike Hrvatske koji tradicionalno u velikom broju dolaze na ovu manifestaciju.

U kolikoj mjeri se cijeni ova priredba, svjedoči i podatak da su se domaćinu odazvale sve pozvane lovačke udruge, pa su tako na jednom mjestu bili predsjednici 17 lovačkih udruga. Sastali su se tako prijatelji lovci, neki se nisu vidjeli već duže vremena te su se prepričavale svakojake zgode i nezgode iz lova. Pozdrave svim prisutnima uputili su predsjednik LD Radovanj Zoran Bakula, predsjednik Lovačkog saveza Herceg Bosne Slavko Marin i počasni predsjednik Kinološkog saveza Herceg Bosne fra Petar Krasić. Predsjednik Bakula je naglasio da se svaki lovac mora dostojanstveno i časno ponašati prije lova, za vrijeme lova i nakon lova te stalno raditi na tome da svoje ponašanje lovci podignu na višu razinu, kako bi na taj način bili prepoznati u društvu kao časni i pošteni ljudi, kako to lovci i zaslužuju. Posebnu zahvalu predsjednik je uputio svim sponzorima i potpomagateljima u organizaciji.

Predsjednik Lovačkog saveza Herceg Bosne Slavko Marin je istaknuo važnost ovakvih skupova gdje se lovci druže, razmjenjuju iskustva i uspostavlju temelje za daljnje jačanje lovstva na ovim prostorima. Također je istanuo potrebu jačanja jedinstva svih lovaca unutar Saveza koji prestavlja istinsku snagu sa svojih deset tisuća članova. Marin je pohvalio domaćina na organizaciji ove prekrasne Večeri i naglasio da ovakve priredbe mogu organizirati samo hercegovački lovci. Potom se svima obratio fra Petar Krasić koji je na svoj pepoznatljiv način zahvalio svima na tome što i dalje podižu lovstvo na ovim prostorima na višu razinu i ponovno naglasio jačanje nesraskidive veze između kinologije i lovstva.

Tijekom večeri uručena su odličja i priznanja. Posthumno je uručeno odličje I. reda Lovačkog saveza Herceg Bosne Vjekoslavu Galiću te četiri odličja III. reda. Uručene su četiri diplome počasnim članovima Lovačkog društva Radovanj Posušje, zahvalnice među kojima su bile i one uručene sudionicima malonogometnog turnira Buhovo 2018., na kojem je posuško društvo uvjerljivo osvojilo titulu pobjednika. Uručene su i diplome o položenom lovačkom ispitu koje je dobilo 13 mladih lovaca.

Svih 6000 listića tombole bili su rasprodani. Podijeljeno je 135 nagrada među kojima je bilo čak 13 pušaka i terensko vozilo. Prvi dobitni boj izvukao je, prema ustaljenom običaju, najstariji prisutni lovac, 86-godišnji Jakov Čizmić iz Zadvarja, koji se može pohvaliti s preko 60 godina lovačkog staža.

Prema riječima predsjednika društva Zorana Bakule, bila je ovo najuspješnija Lovačka večer ovoga društva do sada. Prisutnim lovcima pridružio se i humorist Večernjeg lista i autor viceva u lovačkom glasilu HOOP Frano Vukoja, koji je dobro poznati maher za šalu pogotovo kada su lovačka druženja u pitanju. Za zabavu se pobrinuo Trio Jukebox. “Oni su uspjeli natjerati lovce da po stolovima „zauzimaju čeke“ kad su zasvirali u pravom bećarskom štihu. Nije se štedilo grlo, a neki su zorno pokazivali zanosne figure. Tako jednog gosta iz Gruda upitaše – u kojem si mjesecu?”, navodi Ante Bašić. Domaćini su čestitali svim sretnim dobitnicima rekordne tombole te svim posjetiteljima zahvaljuju na posjeti nadajući se da će im biti dragi gosti i sljedeće godine.

Napominjemo kako je Lovačko društvo Radovanj raspisalo natječaj za lovočuvara. Nudi se osiguranje i plaća 2000 KM uz nužno ispunjavanje uvjeta za poslove lovočuvara sukladno Zakonu o lovstvu. Krajnji rok za prijave je 21. prosinca 2018. Također su uputili poziv svim zainteresiranim lovcima na hajku koja će se održati 27. siječnja 2019. na području Konjovca.

radiopossuje.ba

OGLASI

Loading