Select Page

Održana radionica: „Razvoj turističkog proizvoda kroz korištenje lokalnih resursa“

Održana radionica: „Razvoj turističkog proizvoda kroz korištenje lokalnih resursa“

Turistički klaster Hercegovina u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu u utorak 09.06.2015. u 11h, Hajdučke Vrleti, Blidinje, organizirao je radionicu na temu „Razvoj turističkog proizvoda kroz korištenje lokalnih resursa“ u okviru „Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini“ koji provodi Japanska agencija za međunarodnu suradnju JICA.

U prethodnom periodu održavale su se radionice i Okrugli stolovi akterima i pružateljima usluga u sektoru turizma, kako bi se poboljšao cjelokupni imidž Hercegovine kao turističke destinacije kroz upoznavanje i što bolju prezentaciju njenih resursa.

Kao sljedeći korak u ovom Projektu, gosp. Masato Kuroda, stručnjak za kreiranje turističkog proizvoda, planira educirati proizvođače lokalnih proizvoda, sudionike u turizmu, u okolici Parka prirode Blidinje kao buduće nositelje razvoja turizma u Hercegovini koji će kroz svoj posao biti u direktnom doticaju s turistima. Stoga su tijekom radionice predstavljeni primjeri dobrih praksi iz Japana i svijeta, dok su predstavnici Turističkog klastera Hercegovina predstavili svoja dosadašnja iskustva te u suradnji sa REDAH-om pozvali sudionike radionice da zajednički krenu raditi na jačanju turističke ponude kroz jačanje ponude lokalnih proizvoda.

Blidinje.NET

OGLASI

Loading