Select Page

Održana redovna koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine u Odžaku

Održana redovna koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine u Odžaku

Danas je u Odžaku održana redovita koordinacija predsjednika županijskih Vlada, gradonačelnika i načelnika gradova i općina, koji su izabrani ispred HDZ-a BiH. Održanu koordinaciju predvodila je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Domaćin susreta bila je Nada Ćulap, načelnica općine Odžak, a sastanku su nazočili i Toni Kraljević, ministar financija i Andrijana Katić, ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH.

Dužnosnici su na početku govorili o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije uz aktualna pitanja, lokalne i županijske razine. Nakon održanog sastanka, medijima se obratila dopredsjednica Filipović.

“16. koordinacija načelnika i gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada, danas je održana u Odžaku, u posjetu Županiji Posavskoj smo jučer i danas. Jučer u Orašju uz izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske otvorili smo Konzulat, danas smo u posjeti Odžaku, gdje smo održali koordinaciju i razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH. Razgovarano je i o funkcioniranju institucija na razini države, entiteta, županija, gradova i općina, odnosno svih lokalnih zajednica gdje se pokušavamo uz političke teme, dotaknuti i onih gospodarskih, socijalnih, demografskih, energetskih, okolišnih i svih drugih tema koje se izravno dotiču naših lokalnih zajednica. Od predloženih tema, na koordinaciji se razgovara i o razvojnim projektima, prometnoj infrastrukturi, odnosno projektima koji su financijski zahtjevni i koji trebaju pomoć viših razina vlast. Tako politika hrvatskog naroda uz sinergiju i suradnju donosi zaključke i provodi sve aktivnosti“, istaknula je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH u izjavi medijima nakon održane koordinacije.

OGLASI

Loading