Select Page

Održana VI. Nacionalna duhovna obnova Frame BiH

Održana VI. Nacionalna duhovna obnova Frame BiH

Iz Posušja smo radosno krenuli prema Visokom. Išli smo na VI. Nacionalnu duhovnu obnovu Frame BiH.

S velikim očekivanjima smo došli u franjevački konvikt, gdje smo ugodno primljeni. Sama duhovna obnova je trajala od 29.11. do 1.12., a započeta je svetom misom koju je predslavio fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Nakon mise, uslijedila je večera i igra upoznavanja. Nakon toga, na rasporedu bilo je poučno predavanje fra Zvonka Benkovića. Proispitivao je naše savjesti i potakao nas na razmišljanje o samoj našoj vjeri.

Geslo ili citat kojim je vođena ova duhovna obnova je bio: “Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim.”(Mk 1,18) Kroz naš boravak smo upravo razmatrali kako smo “uhvaćeni” u mreže interneta, alkohola, droge i ostalih napasti koje se pojavljuju na našem putu. Fra Zvonko nas je potaknuo kako se trebamo osloboditi tih “mreža” i posvetiti ovo došašće Bogu.

Nakon predavanja i cjelonoćnog klanjanja, ujutro smo imali predavanje don Ante Ledića. Naime, don Ante je župnik Novog Travnika i u predavanju je govorio o napastima svakodnevnog života. Također je istakao razliku između kušnje i napasti. S tim je istaknuo kako je kušnja nešto dobro, kako smo svi kušani u našim životima pa i sam Isus. Poslije predavanja, bili smo sat vremena prepušteni svojim mislima. Poput usamljene pustinje razmišljali smo o pitanjima koje nam je don Anto utkao u glavu.

Poslijepodne smo imali ispit savjesti koju je vodio fra Marin Karačić, nacionalni duhovni asistent Frame BiH, nakon čega je bila ispovijed. Poslije večere bila je zabavna večer u kojoj se 80 framaša opuštalo i družilo zajedno uz vijeće frame. Cijeli dan smo završili večernjom molitvom. Ujutro, nakon doručka, imali smo izlet na Crvenu stijenu kraj Kiseljaka, gdje je ubijeno mnogo katolika iz Srednje Bosne. Tu se nalazi Gospino svetište gdje smo prvo imali misu, a nakon toga smo pošli na put prema križu koji je spomen svih žrtava.

Vjerujem kako je ova duhovna obnova ostavila pečat u našim srcima i vjerujem kako smo bar malo spremniji za susret s Bogom. Nakon izleta, zahvalni Bogu, pošli smo svojim kućama.

Frama Posušje/Frano Šego

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading