Select Page

Općina Posušje: Poziv na prijavu kandidata za priznanja općine Posušje

Općina Posušje: Poziv na prijavu kandidata za priznanja općine Posušje

Odbor za dodjelu javnih priznanja općine Posušje poziva na prijave za podnošenje poticaja za dodjelu javnih priznanja općine Posušje: Počasni građanin općine Posušje, Zlatna plaketa „Grb općine Posušje“ i Zahvalnica općine Posušje.

Počasnim građaninom općine mogu biti proglašeni građani koji su osobno i značajno doprinijeli napretku općine ili podizanju ugleda općine u skladu s kriterijima koje donosi Općinsko vijeće.

Zlatna plaketa „Grb općine Posušje“ posebno je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti: gospodarskog, društvenog i duhovnog života i razvoja općine, sukladno kriterijima koje donosi Općinsko vijeće.

Zahvalnica općine Posušje je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za postignute uspjehe i njihov doprinos u realizaciji manjih konkretnih projekata od javnog interesa, za konkretan uspjeh i poduhvat, uspješnu suradnju i druge osobite zasluge, isticanje u humanitarnim i dobrotvornim aktivnostima, kao i za doprinos razvoju i ugledu općine, sukladno kriterijima koje donosi Općinsko vijeće.

Poticaj za proglašenje Počasnog građanina općine mogu dati vijećnik Općinskog vijeća, radna tijela Općinskog vijeća i načelnik općine Posušje, a poticaj za dodjelu Zlatne plakete „Grb općine Posušje“ i Zahvalnice općine Posušje može dati građanin, vijećnik Općinskog vijeća, načelnik općine Posušje, mjesna zajednica, ustanove, udruge građana i dr. pravne osobe.

Poticaj se dostavlja Odboru za dodjelu javnih priznanja u pisanom obliku i mora sadržavati: podatke o podnositelju zahtjeva, životopis, odnosno osnovne podatke o pravnoj osobi i njenom poslovanju, te iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu javnih priznanja, odgovarajuću dokumentaciju (objavljen rad, analize, prikaze, kritike pisanja stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati i dr.).

Na zahtjev Odbora za dodjelu javnih priznanja, podnositelj poticaja dužan je naknadno dostaviti druge dopunske podatke i dokumentaciju. Odbor za dodjelu javnih priznanja prosuđuje poticaje i podnosi Općinskom vijeću prijedloge za dodjelu javnih priznanja. Odluku o dodjeli javnih priznanja općine donosi Općinsko vijeće.
Javna priznanja se uručuju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine, 15. kolovoza, priopćila je općina Posušje.

Rok za podnošenje poticaja je do 30. lipnja 2020. godine. Poticaji s obrazloženjem podnose se na adresu:
Općinsko vijeće općine Posušje
Odbor za dodjelu javnih priznanja
Ulica fra Grge Martića 30
88240 Posušje

Podsjetimo da su prošle godine nositelji spomenutih priznanja bili: Zlatna plaketa „Grb općine Posušje“ dodijeljena je fra Petru Krasiću, tvrtki Lončarplast i Radio Posušju povodom 35 godina uspješnog rada. Javno priznanje „Počasni građanin općine Posušje“ ove godine dodjeljeno je Milanu Kovaču.

radioposusje.ba

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading