Select Page

Općina Posušje sudionik konferencije „Renewable South“, „Na jugu je obnovljivo“

Općina Posušje sudionik konferencije „Renewable South“, „Na jugu je obnovljivo“

Općina Posušje je sudjelovala na konferenciji „Renewable South“ koja se održala u Ljubuškom u hotelu Bigeste 16.svibnja 2024. godine a čiji je organizator poduzeće ENERGETIKA MARKETING d.o.o. Zagreb.

Glavna odrednica radionice se odnosila na obnovljive izvore energije, te je bila podijeljena u 3 tematske cjeline, 1.- „Ususret obnovljivom jugu“, 2.- „Snage, slabosti, prilike i prijetnje primjene obnovljivih izvora“ i 3.- „Dobra obnovljiva praksa i održiva dostignuća“.

Predstavnica ureda za razvoj Općine Posušje Dragica Lebo je sudjelovala na konferenciji u okviru 3.tematske cjeline te iznijela kratki osvrt na investicije vezane za obnovljive izvore energije.

Predstavljena je minihidroelektrana na Senjakovini, solarne elektrane „Senjakovine 1“ i „ Senjakovine 2“ ali i planovi za “Vjetroelektrana Poklečani”.

Konferencija je bila sveobuhvatna i stručna s dosta sudionika, stručnjaka s Fakulteta iz BiH, Crne Gore i Republike Hrvatske ali i predstavnika privatnih poduzeća iz BiH i Republike Hrvatske.

Razmijenjena su iskustva s predstavnicima konferencije ali i razgovaralo se o mogućnostima za buduće projektne aktivnosti iz područja energetske efikasnosti i ulaganja u obnovljive izvore energije.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading