Select Page

Općina Posušje sudjeluje na AGRO ARCI u Trilju

Općina Posušje sudjeluje na AGRO ARCI u Trilju

U Trilju se od 8. do 10. svibnja ove godine održava 8. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2015.

Uz Grad Trilj i Udrugu inovatora Hrvatske suorganizator ovoga sajma je županija Splitsko-dalmatinska, partner je Javna ustanova RERA, a gradovi partneri su Mostar i Ivanić–Grad kao i jedinice lokalne samouprave s područja Cetinskoga kraja.

Potpisani Ugovori

Na poziv organizatora, uz grad Mostar, kao općine-partneri iz BiH, na sajmu će ove godine nastupiti i izlagači iz općina Posušje, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Grude i Ljubuški. Tim povodom načelnici ovih općina su jučer boravili u Trilju gdje su potpisali Ugovore o poslovno-tehničkoj suradnji kojim se reguliraju međusobna prava i obveze u organizaciji ovoga sajma. Spomenuti ugovor u ime općine potpisao je i Općinski načelnik općine Posušje Branko Bago.

Sudjelovanje općine Posušje na ovom sajmu predstavlja još jedan u nizu napora lokalne uprave da pomogne svojim obrtnicima, malih poduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima u pronalaženju novih poslovnih partnera i novih tržišta za svoje robe i usluge.

Inače, na ovogodišnjem sajmu AGRO ARCA u Trilju očekuje se 200-tinjak izlagača, inovatora, poduzetnika, obrtnika i gospodarskih subjekata iz desetak zemalja. Svi oni će predstaviti svoja tehničko-tehnološka dostignuća, inovacije, nove tehnologije i potrebe za agroproizvode.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading