Select Page

Općini Posušje 119.318,04 eura za izgradnju edukacijsko-rehabilitacijskog centra

Općini Posušje 119.318,04 eura za izgradnju edukacijsko-rehabilitacijskog centra

U Posušju će se u ovoj godini započeti s prvom fazom izgradnje edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju.

Naime, danas u Grudama upriličeno je svečano uručivanje Ugovora za provedbu projekata potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2024. godini. Općina Posušje na ovaj poziv uspješno je kandidirala projekt: Unaprjeđenje dostupnosti socijalnih usluga izgradnjom objekta, I. faza. Ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u ukupnom iznosu od 119.318,04 eura potpisao je načelnik općine Posušje Ante Begić, a ugovore dodijelio tajnik ministarstva Ivan Vidiš zajedno s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom.

  • Izgradnja ovog edukacijsko-rehabilitacijskog centra pridonijet će kvalitetnijoj skrbi o našim najmlađima i našim najranjivijima. Ovo je projekt u vezi kojeg su svi bili za! Nekako sam imao dojam da je bilo pitanje tko je više za. Stoga mi je izuzetno drago za ova inicijalna sredstva s kojima ćemo započeti izgradnju. Hvala ministarstvu i Vladi Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem koji nastavljaju na ovakav način podržavati naše strateške projekte.

Centar će se nalaziti pored zapadne obilaznice općine u naselju Bage, na lokaciji koju je osigurala općina Posušje. Osim prostora za odgoj i obrazovanje, centar će imati i prostorije, radionice i dvorane za provođenje dodatnih aktivnosti usmjerenih prema osobama s teškoćama.

Edukacijsko-rehabilitacijski centar standard i mogućnosti naših sugrađana s teškoćama podići će na višu razinu te tako pripomoći njihovom što kvalitetnijem uključivanju u društvo.

rptnb
  • Socijalna infrastruktura je važna strateška odrednica naše lokalne samouprave te svim svojim naporima i resursima nastojimo realizirati projektne aktivnosti za povećanje pristupačnosti i prilagođavanja građevina sukladno potrebama osoba umanjenih tjelesnih mogućnosti – zaključio je načelnik Begić.

OGLASI

Loading