Select Page

OPREZ: Lopovi haraju plažama u Hrvatskoj, evo na što treba pripaziti

Splitska policija nastavlja seriju upozorenja i savjeta protiv krađa, ovaj put onih s plaža kojih je prošlog vikenda prijavljeno čak pet lopovluka. Koliko god upute izgledale banalne i nepotrebne, očito su neophodne što najbolje pokazuje podatak kako je jedna od krađa počinjena dok se kupač nalazio u moru gdje je boravio više od sat vremena dok su mu stvari stajale na plaži nezaštićene, piše slobodna Dalmacija.

Od pet evidentiranih krađa na meti su bili kupači na splitskim Bačvicama i Firulama te na plažama u Brelima i Makarskoj. Okradeni su hrvatski i strani državljani, navodi se u priopćenju Antonele Lolić, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske.

Redom su sve krađe počinjene tako što su kupači svoje torbe i ruksake s vrijednim predmetima ostavili bez nadzora. Lopovi su iskoristili njihovu nepažnju i vrijeme tijekom kojeg su se nalazili u moru ili na drugom mjestu. Krali su sve što su našli, a najviše: mobitele, naočale i novac.

Kako bi spriječili buduće slične događaje iz policije skreću pozornost građanima na počinjene krađe te savjetuju da prilikom odlaska na plažu svoje predmete (torbe, ruksake i sl) ne ostavljaju bez nadzora, posebno ne na dulje vrijeme. Navode jedan primjer u kojem je krađa počinjena dok se oštećeni nalazio u moru gdje je boravio više od sat vremena.

Također daju preporuku da osobne predmete prilikom odlaska u more ostave na sigurnom mjestu. Uputno je da prilikom odlaska na plažu ne nose sa sobom vrijedne predmete, poput nakita, veće količine novca, dokumente i slično, istaknuli su na kraju priopćenja.

vecernji.ba

OGLASI

Loading