Select Page

Oprez na cesti: Pljuskovi, udari vjetra

Oprez na cesti: Pljuskovi, udari vjetra

Zbog kiše koja je padala tijekom noći ili još uvijek pada, u većem dijelu BiH prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u zapadnim i jugozapadnim krajevima, kao i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminerskih radova od 7:30 do 16 sati na dionici Bosanski Petrovac-Ključ (prijevoj Lanište), dolazi do 15-minutnih obustava prometa uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacijskih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava prometa zbog sanacijskih radova na snazi je od 9 do 15 sati i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionici Crna Rijeka-Bjelajce). Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

S obzirom da su meteorolozi za danas najavili olujne udare vjetra, posebno u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni kao i u Hercegovini, iz BIHMK-a apeliraju na vozače da svoje putovanje prilagode uvjetima na cesti. Dodatno, za područje Hercegovine prognoziraju se jači pljuskovi, dok su u planinskim predjelima moguće i snježne padaline.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading