Select Page

OREŠKOVIĆ POTVRDIO: Tomo Medved je novi ministar branitelja

OREŠKOVIĆ POTVRDIO: Tomo Medved je novi ministar branitelja

Novi ministar branitelja je Tomo Medved, kandidat Domoljubne koalicije. Potvrdio je to premijer Tihomir Orešković na konferenciji za novinare i time popunio ministarsku fotelju koja je ostala prazna nakon ostavke Mije Crnoje krajem siječnja.

Umirovljeni general Tomo Medved bio je ratni zapovjednik Tigrova, a riječ je o osobi koja dobro poznaje probleme braniteljske populacije. S braniteljima iz šatora u Savskoj je i prosvjedovao u svibnju prošle godine na Markovom trgu kada je došlo do sukoba s policijom.

Podsjetimo, premijer Tihomir Orešković potvrdio je u utorak da će se tijekom poslijepodneva naći s umirovljenim generalom Tomislavom Medvedom koji je kandidat Domoljubne koalicije za ministra branitelja te najvjerojatnije donijeti i odluku koga će za to mjesto predložiti Saboru.

Predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Miodrag Demo o Medvedu govori biranim riječima – kaže da je dobar operativac, zapovjednik Prve gardijske brigade koji se od završetka Domovinskog rata posvetio radu s udrugama, pomaganju ljudi, bio načelnik Personalne uprave u Ministarstvu obrane, prenosi Dnevnik hr.

“Zajedno smo počeli 90-ih u jedinici za posebne namjene, mislim da ću kao predsjednik Odbora dobro surađivati s njim”, rekao je Demo u utorak nakon sjednice Odbora.

prvi.tv

OGLASI

Loading