Select Page

OŠ Ivana Mažuranića apsolutni pobjednik na županijskom natjecanju u “Sigurno u prometu”

OŠ Ivana Mažuranića apsolutni pobjednik na županijskom natjecanju u “Sigurno u prometu”

Učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Posušja apsolutni su pobjednici 25. po redu županijskog natjecanja „Sigurno u prometu“. Ekipu ove škole na natjecanju su predstavila četiri učenika: Nikola Begić, Tomislav Bago, Antonela Bešlić i Marija Landeka. Antonela Bešlić je osvojila prvo mjesto u kategoriji djevojčica, dok je Nikola Begić osvojio prvo mjesto u kategoriji dječaka. Njih dvoje su osim pehara, osvojili i biciklo za najbolji rezultat. Spomenimo da je učenica ove škole Marija Landeka osvojila treće mjesto u kategoriji djevojčica. Svi ovi pojedinačni rezultati donijeli su ovoj posuškoj školi prvo ekipno mjesto.

Inače, 25. županijsko natjecanje u prometu pod nazivom „Sigurno u prometu“ održano je u Posušju, a domaćin je bila upravo Osnovna škola Ivana Mažuranića. Nastupio je 31 učenik iz devet osnovnih škola u našoj Županiji Zapadnohercehovačkoj. Organizatori natjecanja su Auto-moto savez Bosne i Hercegovine i Auto-moto klub Hercegovina, podružnica Posušje.

„Natjecanje se održalo u dva djela. U prvom djelu učenici su trebali rješavati testove, a u drugom djelu što uspješnije proći biciklom zacrtani poligon. Učenici su se dobro snašli i zahvaljujemo se i njima, njihovim nastavnicima koji su ih pripremali, te školama koje su se odazvale na ovo natjecanje“, kazala je za naš radio Sanja Čuljak ispred Auto-moto saveza Bosne i Hercegovine. Dodala je da je cilj ovog natjecanja pružiti djeci neka osnovna znanja iz cestovnog prometa i to kroz zanimljivo natjecanje.

Spomenimo da je u kategoriji dječaka treće mjesto osvojio Marko Lasić iz OŠ Biograci iz Biograca, drugo mjesto osvojio je Branko Mihalj iz OŠ Ante Brune Bušića iz Rakitna, dok je prvo mjesto osvojio Nikola Begić iz OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja. U kategoriji djevojčica, kako smo već spomenuli, treće mjesto je osvojila Marija Landeka iz OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja, drugo mjesto je osvojila Josipa Leventić iz OŠ Antuna Branka i Stanislava Šimića iz Drinovaca, dok je prvo mjesto sa samo 4 kaznena boda osvojila Antonela Bešlić iz OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja. U ekipnom poretku, treće mjesto je osvojila OŠ Biograci, drugo mjesto je osvojila OŠ Antuna Branka i Stanislava Šimića iz Drinovaca, a prvo mjesto OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja. Najboljim učenicima nagrade su dodjelili Zdravka Landeka iz Auto-moto kluba Hercegovina podružnice iz Posušja, Antonija Nenadić, policajka PU Posušje, te Damir Kovačić, tajnik Auto-moto kluba Široki Brijeg.

S područja općine Posušje natjecali su se učenici iz svih osnovnih škola. Ekipu OŠ Ante Brune Bušića iz Rakitna činili su Branko Mihalj, Ivana Pavković i Marija Pavković. Ekipu OŠ Franice Dall’era činili su Kruno Kevilj, Mario Polić, Anamarija Polić i Ivana Čamber, dok su ekipu OŠ Vranić predstavile Jelena Begić i Daniela Begić.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading