Select Page

OŠ IVANA MAŽURANIĆA: Uspješno provedena učenička natjecanja

OŠ IVANA MAŽURANIĆA: Uspješno provedena učenička natjecanja

Jučer su u OŠ Ivana Mažuranića u Posušju uspješno održana dva zanimljiva učenička natjecanja u znanju i kreativnosti. Oba natjecanja su privukla velik broj naših učenika.

Naime, u sklopu Međunarodnog natjecanja iz matematike pod imenom „Klokan bez granica 2017.“ sudjelovalo je preko 150 učenika od trećeg do osmog razreda osmogodišnje škole. Djeca su s nestrpljenjem i entuzijazmom rješavali mnoge matematičke zgode, a s nestrpljenjem očekuju i svoje rezultate.

Drugo natjecanje je bilo iz hrvatskoga jezika i književnosti. U njemu su sudjelovala mnoga nadarena i kreativna djeca koja posebno njeguju lijepu hrvatsku riječ. Preko dvadeset malih pisaca i recitatora je još jedanput pokazalo koliki umjetnički talenat je koncentriran u našoj djeci. U prvom dijelu natjecanja ocjenjivalo se kreativno pisanje. Uz dosta jako dobrih i nadahnutih priča, jedna se posebno istakla kao najkreativnija. To je priča Što bih rekla strancu o našoj Hercegovini Ivane Jukić, učenice osmoga razreda. U drugom dijelu učenici su se natjecali u izražajnom recitiranju velikih pjesničkih ostvarenja naših hrvatskih pjesnika. Za nazočne je to bio poseban užitak slušati. Povjerenstvu je bilo jako teško izdvojiti najboljeg recitatora. Ipak, za nijansu je opet pobijedila osmašica. Lucija Jukić je izuzetno emotivno i zadivljujuće izrecitirala Svakidašnju jadikovku velikoga Tina Ujevića. Svim sudionicima upućujemo iskrene čestitke, a svima nama napomena da se i ovim događajem opet potvrdilo da nam u gradiću rastu izuzetno draga, radišna i vrlo nadarena djeca.

Posušje.net

OGLASI

Loading