Select Page

OSAM BODOVA VIŠKA: Realnost Posušja je kreiranje strategije za Premijer ligu

OSAM BODOVA VIŠKA: Realnost Posušja je kreiranje strategije za Premijer ligu

Pogodak Josipa Serdarušića u 82. minuti je bio dovoljan za novu pobjedu i tri boda Posušja u susretu 21. kola Prve lige FBiH sa Radnikom iz Hadžića.

Nova pobjeda je značila i odmak na 8 bodova spram TOŠK-a i Goražda, čemu je doprinio i remi Tešnjaka u kasnoj fazi utakmice protiv Zvijezde (1:1).

Tako je postalo preočito kako Posušacima ostaje najozbiljnije kreirati strategiju za Premijer ligu koja je realnost kluba unatoč poniznom i opreznom pristupu te poštovanju prema konkurenciji koju nijednog trenutka nisu podcijenili tijekom natjecanja. Ciljali su stabilnost i opstanak, ali igrali najbolje što mogu i stigli do velike prednosti devet kola prije kraja prvenstva. Teško je zamisliti scenarij u kojem bi bilo koja ekipa u vrlo izjednačenoj Prvoj ligi FBiH mogla ispustiti ovako veliku prednost u ostalih 9 utakmica. Uz to tim trenera Denisa Ćorića u nastavku ima 5 domaćih i 4 gostujuće utakmice, odnosno vrlo povoljan raspored.

U posljednjih 11 utakmica su pobijedili 9 puta, a po jednom remizirali i izgubili. Njihova statistika postignutih (37) i primljenih (8) pogodaka govori da imaju najefikasniji napad i najčvršću obranu. Svi sportski parametri izraženo govore u njihovu korist, međutim kao najvažnije pitanje se postavlja sa kakvim uvjetima i mogućnostima će zaigrati Premijer ligu. Osim njih većinu infrastrukturnih zahtjeva za elitni rang mogu ispuniti drugi bivši premijerligaši, GOŠK i Zvijezda. Posušaci imaju i kontinuitet, odnosno iskustvo u Premijer ligi gdje su nastupali od njenog formiranja do sezone 2009./2010. Ipak pred njima je veliki posao slaganja proračuna za novu, vjerojatno premijerligašku sezonu, i to samo godinu dana nakon što su nastupali u Drugoj ligi FBiH Jug.

– Premijer liga iziskuje puno novca, nijedna prvoligaška ekipa ne može sa postojećim igračkim kadrom odgovoriti zahtjevima višeg ranga, rekao je nedavno trener Denis Ćorić.

Po onome kako su sigurno kročili kroz natjecanje Prve lige FBiH, biće zanimljivo vidjeti kako će se sposobna uprava Posušaka nositi sa tim uvećanim zahtjevima.

DNEVNI. BA/Er.B.

OGLASI

Loading