Select Page

Osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakitno

Osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakitno

Jučer, na Međunarodni dan civilne zaštite, osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakitno. Inicijativu osnivanja je potakla mjesna zajednica, a Skupštini Društva koja je održana u njenim prostorijama nazočila su 24 osnivača. Za predsjednika DVD-a Rakitno izabran je Ante Mihalj.

Ovo je drugo dobrovoljno vatrogasno društvo na području naše općine. Podsjetimo, protekle godine osnovano je DVD Vir. Osnivanje DVD-ova, pored Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje, itekako je svrhovito, uzme li se u obzir površina općine Posušje i konfiguracija terena. Čak 461 kilometar četvorni površine pod nadležnosti je vatrogasnih društava s područja općine Posušje, od čega je veliki dio šumskog područja.

Angažmanom osnovanih dobrovoljnih vatrogasnih društava na prostoru navedenih mjesnih zajednica, smanjuje se dosadašnji vremenski period od dojave do početka intervencije, s obzirom da je do nekih sjevernih područja općine Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi bilo potrebno i preko pola sata do dolaska na mjesto požarišta.  Treba napomenuti da se upravo na širem području Rakitna nalazi i dio Parka prirode Blidinje s vrijednim endemskim šumskim i biljnim fondom. Osnivanjem DVD-a Rakitno, učinkovitost gašenja eventualnih požara na ovom području svakako će se podignuti na višu razinu. Također, angažman DVD-ova će biti itekako dragocjen u zajedničkoj borbi s većim požarištima na bilo kojem dijelu naše općine.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading