Select Page

Osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakitno

Osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakitno

Jučer, na Međunarodni dan civilne zaštite, osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakitno. Inicijativu osnivanja je potakla mjesna zajednica, a Skupštini Društva koja je održana u njenim prostorijama nazočila su 24 osnivača. Za predsjednika DVD-a Rakitno izabran je Ante Mihalj.

Ovo je drugo dobrovoljno vatrogasno društvo na području naše općine. Podsjetimo, protekle godine osnovano je DVD Vir. Osnivanje DVD-ova, pored Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje, itekako je svrhovito, uzme li se u obzir površina općine Posušje i konfiguracija terena. Čak 461 kilometar četvorni površine pod nadležnosti je vatrogasnih društava s područja općine Posušje, od čega je veliki dio šumskog područja.

Angažmanom osnovanih dobrovoljnih vatrogasnih društava na prostoru navedenih mjesnih zajednica, smanjuje se dosadašnji vremenski period od dojave do početka intervencije, s obzirom da je do nekih sjevernih područja općine Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi bilo potrebno i preko pola sata do dolaska na mjesto požarišta.  Treba napomenuti da se upravo na širem području Rakitna nalazi i dio Parka prirode Blidinje s vrijednim endemskim šumskim i biljnim fondom. Osnivanjem DVD-a Rakitno, učinkovitost gašenja eventualnih požara na ovom području svakako će se podignuti na višu razinu. Također, angažman DVD-ova će biti itekako dragocjen u zajedničkoj borbi s većim požarištima na bilo kojem dijelu naše općine.

OGLASI

Loading