Select Page

Otvorena izložba fotografija “Blidinjski memento”

Otvorena izložba fotografija “Blidinjski memento”

Ovih dana, a u sklopu međunarodnog znanstvenog simpozija “Blidinje 2015”, otvorena je i izložba fotografija “Blidinjski memento” čiji je autor Zdenko Mandić.

Izložba će biti otvorena sve do 08.11.2015., a nositelj projekta je udruga Visit Blidinje. Na fotografijama se mogu vidjeti slamarice s područja Donjih Badnji, Gornjih Badnji, Masne Luke, Grkuša, Podborja, Poljica, Kedžare, Sesaruše, Boričevca, Rudog Polja, Risovca, koje je autor zabilježio prije skoro 20 godina. Ispod svake fotografije ispisano je ime vlasnika kuće, te lokacija iste.

Fra Petar Krasić u predgovoru izložbe istakao je za izložbu i autora kako se “godinama bori za očuvanje prirode, ekosustava i kulturne baštine našeg hrvatskog naroda. Preko 40 godina Planinom svojih pradjedova i sa zebnjom u srcu proživljava vidljivi nemar u očuvanju prirodne i kulturne baštine Planine i Polja kao i cijele svoje zemlje Hercegove. Osobno se bori, zajedno sa malim brojem istomišljenika, da raširi i podigne svijest i brigu očuvanja prirode i kulturne baštine. Ono što je mogao kroz dugi niz godina nije propuštao, bilježio je svojim fotoaparatom i tako bar otimao zaboravu. Ovih 36 fotografija naših planinskih ljepotica iz baštine graditeljstva za oči i dušu su pravi užitak i u isto vrijeme poticaj i poziv da činimo isto.”

Fotografije će biti izložene u novosagrađenoj Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci, a mi vam svakako preporučamo da svratite i pogledate ovu hvale vrijednu izložbu.

Blidinje.net

OGLASI

Loading