Select Page

Ove godine još veseliji i bogatiji Advent u Mostaru, pročitajte što se nudi

Ove godine još veseliji i bogatiji Advent u Mostaru, pročitajte što se nudi

Advent se vraća u Mostar i ove godine, još veseliji i veći, rečeno je između ostalog na konferenciji za medije Udruge Advent, koja je održana u ponedjeljak u HD herceg Stjepan Kosača u Mostaru.
Advent se ove godine otvara 3. prosinca, dok će Advent najaviti paljenje prve adventske svijeće na kružnom toku na ”mostarskom Rondou” 26. studenog.

Klizalište ove godine stiže u Mostar ranije, a u ledenim zimskim radostima građani Mostara moći će uživati već od ovog vikenda.

Advent u Mostaru ove godine je poseban fokus stavio na dječji kutak i na humanitarne akcije.

”Blagdansko razdoblje je vrijeme darivanja i međuljudske topline pa smo se potrudili okupiti udruge, klubove i institucije iz grada, kako bi zajedno vratili osmijehe na lica našim građanima koji su u potrebi. Tako ćemo ove godine svaku večer dijeliti obroke za potrebite građane, a tu će kao i prošle godine raditi mladi s posebnim potrebama, i taj način će moći steći svoje radno iskustvo. Ove godine Advent u Mostaru započinjemo paljenjem lampiona koji će se u zrak pustiti u večernjim satima, i tako stvoriti čaroliju na nebu iznad Mostara. A sav prihod od kupljenih lampiona ide u humanitarne svrhe. U suradnji s udrugom Kulturist organizira se i humanitarna prodaja torti”, rekla je između ostalog na konferenciji za medije Anamarija Jelonjić, članica Udruge Advent.

Plesne skupine iz grada Mostara će na Adventu zaplesati za socijalno ugrožene građane, dodao je Goran Popović, jedan od organizatora i član Udruge.

”Plesne skupine će kroz dvije humanitarne plesne revije zaplesati za Minores te Pučku i Javnu kuhinju. Likovna škola Gabrijela Jurkića će organizirati likovne radionice za posjetitelje Adventa, a sve minijature koje se naprave za vrijeme cijelog Adventa u Mostaru će se prodavati, i sav prihod će ići u humanitarne svrhe”, pojasnio je Popović, dodajući da je sadržaj za mališane ove godine puno bogatiji, edukativniji i veseliji.

”Potrudili smo se stupiti u suradnju s institucijama Grada Mostara, te nam ove godine svoje radionice organizira Narodna knjižnica HNŽ-a, koja će praviti pričaonice i čitaonice za sve mališane, predstavit će se osnovne škole iz Mostara i JU Dječji vrtići Mostar, radionice za mališane će napraviti i Centar za tehničku kulturu. Na Adventu nastupaju i glumci Malog teatra koji će prikazati prigodne predstave za djecu, a organizirat će se i jedna predstava za bebe. Svaki dan će na Advent u Mostaru dolaziti i maskote likova iz popularnih crtića, a Raspa, animator Adventa, će kroz različite animacije, predstave i radionice, zabavljati sve mališane”, dodala je Jelonjić.

Organizatori su istaknuli, kako su ove godine osmislili i zabavan program za odrasle, u kojem će se svaki ponedjeljak predstavljati članovi i bendovi koji su prošli kroz Mostar Rock školu. Tijekom trajanja Adventa, kažu organizatori, bit će i nekoliko koncerata, a posebno su istaknuli Advent talent.

”Advent talent ove godine, se organizira tri puta tijekom trajanja Adventa, to će biti kao neki vid karaoka, pa svi oni koji žele pokazati svoj talent moći će se prijaviti, a najbolji će biti proglašeni za Novu godinu, i bit će nagrađeni, zanimljivim nagradama, ali o tome ćemo prije početka Adventa”, dodao je Popović, napominjući da će klizalište, ove godine svaki vikend organizirati veselo disco klizanje.

Na Adventu će, kako su rekli organizatori, nastupiti, brojni, umjetnici, kreativci i glazbenici, koji će zajedno s Adventom u Mostaru vratiti duh zajedništva i međuljudske topline u Mostar.

Advent se ove godine širi na dvije lokacije, pa će dio asortimana ali i programa biti organiziran na šetnici Nikole Šubića Zrinjskog, gdje će se organizaciji Grada Mostara, a u suradnji s Adventom u Mostaru organizirati doček Nove godine, s kojim se službeno zatvaraju vrata Adventa u Mostaru.

Ove godine, Mostarke i Mostarke će, uvjereni su organizatori, oduševiti veliki šleper Coca Cole, koji će na Advent u Mostar stići 19. 12. Coca Cola kao glavni sponzor Adventa u Mostaru, će donijeti čarobni duh blagdana.

Tijekom trajanja Adventa, na Advent će stići, sv. Nikola, Djed Božićnjak, vilenjaci, a u suradnji s biciklistima iz Mostara, organizirat će se i tradicionalna biciklijada Djedova Božićnjaka/Mrazeva.
Ovo je samo dio od onoga što posjetitelje čeka na Adventu, kažu organizatori, jer će tijekom cijelog trajanja Adventa, pripremati zanimljiva iznenađenja.

”Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama vratiti pravi blagdansku duh u Mostar, a tko zna možda jednog dana preuzmemo titulu gradu Zagrebu”, rekli su organizatori.

posusje.net

OGLASI

Loading