Select Page

Ovo su imena uhićenih u akciji SIPA-e “Var”

Ovo su imena uhićenih u akciji SIPA-e “Var”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području Bosne i Hercegovine jutros provode operativnu akciju “Var” zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičeni u ovom predmetu počinili kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja i primanja dara i drugih oblika koristi.

Akcija se provodi po naredbama Tužiteljstva i Suda BiH, a odnosi se na namještanje nogometnih utakmica u sezoni 2018./2019., i to većinom u Prvoj ligi FBiH.

Obavljeni su pretresi na pet lokacija na širem području Bosne i Hercegovine, između ostalog u Sarajevu, Novom Travniku, Orašju, Bosanskom Šamcu, Brčkom.

Kako “Avaz” saznaje, do sada je uhićeno 12 osoba, među kojima su sudije, delegati, menadžeri…

Riječ je o Iliji Živkoviću, Salemu Proliću, Vladimiru Dominkoviću, Irfanu Duriću, Harisu Poprženoviću, Mirzi Kazlagiću, Kenanu Bajraktareviću, Anti Bilješku i Fuadu Zahiroviću. Svi su oni privedeni u prostorije SIPA-e, pojedini u Sarajevu, a ostali u Mostaru i Tuzli

Iako su neki mediji objavili, među uhićenima nisu sudije Miloš Gigović i Zoran Grbić.

No, pod istragom su, kako neslužbeno Avaz saznaje, Azmir Husić, nogometni menadžer i prvi čovjek Tuzla Cityja, ali i Midhat Sarajčić, sportski direktor NK Travnik, Edo Ekmeščić iz NK Metalleghe-BSI Jajce… Sada se utvrđuje u kojem su statusu ove osobe, tko je i kada kome dao novac. Neki bi mogli biti svjedoci.

Sve ove aktivnosti rađene su po naredbi Tužiteljstva i Suda BiH.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading