Select Page

PADA VLADA

PADA VLADA

Na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj ostvaren je neizvjestan rezultat. Još uvijek ne znamo tko je osvojio vlast i vodi se tijesna bitka između pojedinih stranka.

Prva je stranka Harmonikom do zore koja je već počela piti u subotu oko pet sati popodne u jednoj birtiji u centru Zagreba. Njihov šef Karamarko izjavio je da moraju biti spremni na sve, stoga su ponijeli kazan za pečenje rakije.

Iza njih ide koalicija Slanina, dernek, piva (SDP) koja se uz izbore opasno spremila i za Martinje. Navodno je nabavljena cisterna bijelog vina iz Slovenije. Iz Treće izborne kafanedošlo je više jedinica rezervista koji spremno čekaju ako bude prekomjerno alkoholiziranih.

Najveće iznenađenje je stranka Mala ostavi te travarice (MOST), simbolično nazivana i ĆUPRIJA. Njihovi prvi redovi ostali su pribrani i uspjeli su čak pogledati prvih desetak minuta predizbornih anketa. Njihova logistika bila je na visokom nivou, travarice je bilo u izobilju.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa Zagorcima i Hercegovcima uspio je uhvatit svoj dio kolača. Njihova stranka ‘Birtijo moja’ i Druga izborna uspjeli su ostati na nogama, unatoč velikim količinama domaće loze koju je Bandić nabavio iz Gruda. Mnogi kažu dijaspora će odlučiti.

Najveće žrtve su koalicija Živa muzika koja je nabavila nekoliko tisuća Jegermaistera i pripremila volontere koju su spremno čekali početak. Nažalost unatoč dobroj taktici i najavi, nisu uspjeli ostvariti veće materijalne štete po ugostiteljskim objektima. Priča se da su iz jedne čak istjerani jer su naručivali Coca-Colu, što znači da nisu htjeli piti ‘čistaka’.

Koalicija U ime rakije nije ni došla na izbore. Navodno su zaspali na rođendanu predsjednice koji je očito bio koban.

Ivo Josipović i dalje udara u svoje štapove.

Rezultati su još uvijek neizvjesni i ne zna se gdje se nastavlja daljnja bitka. HDZ hvata ĆUPRIJU zbog pregrupiranja njihovih trupa, a u SDP-u počeo je unutarnji sukob; netko je ukrao cisternu i traži otkupninu. Vojska Milana Bandića mirno čeka daljnji rasplet jer njihove zalihe mogu trajati danima. Kako će završiti ova teška izborna trka, nitko ne zna. Hitna je već zaprimila nekoliko poziva.
Iz nepouzdanih izvora doznajemo da su članovi Rakije pronađeni u kanalu kod Velike Gorice.
Milan Bandić viđen je u društvu Josipa Leke. Govori se da je potpisan mir u Drugoj izbornoj kafani, jer Bandićevi hajduci su stvarali teške neprilike Lekinim trupama koje su donosile Jack Daniels. Navodno je viđen i jedan Absent, što dovoljni govori o razmjerima ovog sukoba. Živa muzika je otjerana, jer su pjevali pjesme Marka Tolje.

Vladimir Šeks nema pojma da su izbori u toku. Zajedno sa Antom Kovačevićem zapio se ispred Dione na Markovu trgu.

Iz stožera Harmonikaša već su krenule želje i pozdravi. Dragom Zoranu sve najbolje u izboru daljnjeg radnog mjesta uz pjesmu Mate Bulića ‘Hodam krivom stranom’ !

Zoran nije ostao dužan, pa je uzvratio istom mjerom; dragom Markanu neka je sretan idući mandat uz veliki Azrin hit ‘A šta da radim’.

Nino Raspudić i Mislav Bago još uvijek kafenišu u studiju HRT-a.

Što se će dalje događati, izvijestiti ćemo u idućim satima. Zadnje vijesti kažu da je cisterna bijelog vina viđena ispred Remetinca. Spominje se i Ivo Sanader…

Posušje.net/Nikola Vranjković

OGLASI

Loading