Select Page

Papa će predvoditi ponoćku ranije zbog policijskog sata

Papa će predvoditi ponoćku ranije zbog policijskog sata

Papa Franjo predvodit će ponoćku ranije od uobičajenog vremena kako bi ispoštovao policijski sat uveden u Italiji u okviru borbe protiv koronavirusa i uputit će svoje božićne i novogodišnje čestitke na način koji spriječava okupljanje mase ljudi.

Vatikan je u četvrtak objavio dnevni red papinih božićnih liturgija. U priopćenju se navodi da će se ponoćka 24. prosinca- koja se godinama ne slavi u ponoć nego u 21.30 kako bi se papa poštedio kasnih noćnih sati – ove godine početi u 19.30.

Italija je uvela policijski sat od 22.00 sata širom zemlje, uz zatvaranje restorana i ostale restrikcije, u pokušaju da spriječi formiranje masa ljudi nakon što je tokom jeseni buknuo broj zaraženih i preminulih od COVID-19.

Franjine ostale božićne obveze također su potvrđene. Vatikan je priopćio da će njegov govor i molitva u podne 25. prosinca biti održani u bazilici Svetog Petra, ali je ostalo nejasno hoće li se on obratiti s oltara – kao što je učinio za Uskrs na vrhuncu talijanske pandemije virusa u proljeće – ili s drugog mjesta, prenosi Associated Press.

OGLASI

Loading