Select Page

Papa Franjo: Sprječavanje zlostavljanja djece hitna zadaća Crkve

Papa Franjo: Sprječavanje zlostavljanja djece hitna zadaća Crkve

Na summitu o prevenciji svećeničkog zlostavljanja djece Papa će zajedno s biskupima iz crkava koji će stići iz cijelog svijeta pokušati ukazati na ovaj veliki problem te se angažirati na njegovu rješenju

Spriječiti zlostavljanje djece “hitna je zadaća” Katoličke Crkve, izjavio ja papa Franjo u nedjelju, četiri dana prije početka dugo očekivanog Vatikanskog sastanka na vrhu o tom problemu.

“Pozivam vas da molite za ovaj događaj koji želim organizirati kao snažan čin pastoralne odgovornosti, glede hitnosti problema našeg doba”, kazao je Franjo tijekom nedjeljnoga Angeluasa održanog na Trgu svetog Petra u Rimu.

Na summitu o prevenciji svećeničkog zlostavljanja djece koji će se održati od 21. do 24. veljače, Papa će zajedno s biskupima iz crkava koji će stići iz cijelog svijeta pokušati ukazati na ovaj veliki problem te se angažirati na njegovu rješenju.

Vatikan je već neko vrijeme aktivan po tom pitanju. U subotu je Sveta Stolica trajno razriješila iz svećeničkog reda bivšega kardinala Theodorea McCarricka, pošto ga je disciplinska komisija proglasila krivim za seksualno zlostavljanje odraslih i maloljetnika.

McCarrick, je u srpnju postao prvi rimokatolički prelat kojemu je u gotovo stotinu godina oduzeta titula kardinala, a sada je postao i najviše pozicionirana osoba Katoličke Crkve koja je razriješena iz svećeničkog reda.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading