Select Page

Papa: Priznajmo jedni druge kao braću i sestre

Papa: Priznajmo jedni druge kao braću i sestre

Papa Franjo uputio je božićni apel vlastima da učine cjepivo za COVID-19 dostupnim svima, inzistirajući da bi prvi u redu trebali biti najranjiviji ljudi i oni koji su u potrebi, bez obzira tko drži patente za cjepivo, prenosi Fena.

– Cjepivo za sve, posebno za najranjivije i one u potrebi – navodi papa Franjo u svom govoru, u čiji je uvid došao Associated Press, nazivajući razvoj takvih cjepiva “svijetlom nade” za svijet.

Pozvao je čelnike država, tvrtki i međunarodnih organizacija da “promoviraju suradnju a ne natjecanje, i da tragaju za rješenjem za sve nas”.

Nakon što je broj zaraženih koronavirusom buknuo tijekom jeseni u Italiji, Franjo je raskinuo s tradicijom slavljenja Božića. Umjesto tradicionalnog govora “Urbi et Orbi” – na latinskom jeziku “gradu i svijetu” – iz svoje centralne lože na Trgu Svetog Petra, on je pročitao poruku iz ornamentirane dvorane Apostolske palače, između dva božićna stabla s titrajućim svjetlima.

Posljedice pandemije po svakodnevni život dominirale su Franjinim razmišljanjima o protekloj godini.

– U ovom povijesnom trenu, obilježenim ekološkim krizama i teškim ekonomskim i društvenim razlikama, koje je samo pogoršala pandemija koronavirusa, bitnije je za sve nas da priznamo jedni druge kao braću i sestre – kazao je Franjo, prenosi AP.

OGLASI

Loading