Select Page

“Pčelari” kod načelnika općine

“Pčelari” kod načelnika općine

Danas je u uredu načelnika održan sastanak s članovima Udruge pčelara Iva iz Posušja.

Načelnika Antu Begića upoznali su s radom ali i izazovima s kojima se susreću. Prema riječima Velimira Begića, predsjednik udruge, već treću godinu pčelari s područja naše općine susreću se problemima suše i nedostatkom vegetacije za pčele, što izravno utječe na prinos meda, ali i visoke troškove održavanja košnica u zimskom periodu. Time su se pčelari našli u vrlo nezavidnom položaju. Stoga su na današnjem sastanku zatražili potporu za daljnji rad. Prethodno su se obraćali preko Saveza pčelara FBiH nadležnom Federalnom ministarstvu za pomoć, no kako su rekli, još nisu dobili odgovor.

Načelnik Begić rekao je kako razumije problematiku vezano za ovo područje te da suosjeća s ljudima koji su se našli u problemu zbog ovih nepredviđenih okolnosti. Najavio je kako će probati iznaći modalitet makar simbolične pomoći.

Gosti sastanka su zahvalili načelniku na prijemu te dosadašnjoj potpori koja se ponajviše ogledala u pomoći prilikom apliciranja na projekte u kojima je ova udruga bila iznimno uspješna.

OGLASI

Loading