Select Page

“Pčelari” kod načelnika općine

“Pčelari” kod načelnika općine

Danas je u uredu načelnika održan sastanak s članovima Udruge pčelara Iva iz Posušja.

Načelnika Antu Begića upoznali su s radom ali i izazovima s kojima se susreću. Prema riječima Velimira Begića, predsjednik udruge, već treću godinu pčelari s područja naše općine susreću se problemima suše i nedostatkom vegetacije za pčele, što izravno utječe na prinos meda, ali i visoke troškove održavanja košnica u zimskom periodu. Time su se pčelari našli u vrlo nezavidnom položaju. Stoga su na današnjem sastanku zatražili potporu za daljnji rad. Prethodno su se obraćali preko Saveza pčelara FBiH nadležnom Federalnom ministarstvu za pomoć, no kako su rekli, još nisu dobili odgovor.

Načelnik Begić rekao je kako razumije problematiku vezano za ovo područje te da suosjeća s ljudima koji su se našli u problemu zbog ovih nepredviđenih okolnosti. Najavio je kako će probati iznaći modalitet makar simbolične pomoći.

Gosti sastanka su zahvalili načelniku na prijemu te dosadašnjoj potpori koja se ponajviše ogledala u pomoći prilikom apliciranja na projekte u kojima je ova udruga bila iznimno uspješna.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading