Select Page

Plavo – bijeli krenuli s pripremama

Plavo – bijeli krenuli s pripremama

Šef stručnog stožera Denis Ćorić HŠK Posušje održao je prozivku danas na gradskom stadionu Mokri Dolac.

Odazvalo se dvadeset pet igrača koji današnjim treningom kreću u službene pripreme za drugi, proljetni dio sezone Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Trener Posušja Denis Ćorić je za naš radio kazao da će se cijele pripreme odigrati na Mokrom docu.

„Mi smo napravili jedan plan priprema. Korona nam ne dopušta, odnosno zatvorene granice, da nam susreti budu s ekipama koje su iz Hrvatske kao što je to do sada bio slučaj. Utakmice koje planiramo u pripremnom djelu pomoći će nam da vidimo gdje smo, na čemu smo, što nam je još potrebno raditi. Nadamo se da će proći sve u redu i da nećemo imati nikakvih ozljeda“, kazao je trener Ćorić.

Govoreći o početku priprema, kapetan plavo bijelih Davor Landeka je kazao da je za igračima jedna duža pauza. „No dobili smo ipak plan i program, tako da nm pauza nije bila pasivna nego aktivna. Nadam se da su dečki odradili ovo što nam je trener dao. Imao još dosta do početka drugog djela sezone i siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za drugi dio sezone jer nas čeka jedna zanimljiva polusezona, kao što je uostalom, bila i prva“, kazao je kapetan plavo bijelih Davor Landeka.  Govoreći o pripremnim utakmicama, Landeka je kazao da očekuje dobre pripreme jer ekipe koje su dogovorene su dobre ekipe.

Za sada je klub s Mokrog doca dogovorio četiri pripremne utakmice. HŠK Posušje će u zimskom djelu priprema odigrati šest pripremnih susreta. Za sada je poznato da će naš klub igrati s NK Ljubuški, HŠK Zrinjski Mostar, NK Široki Brijeg i FK Krupa. „20. i 27. nas čeka generalka s našim prijateljima koji su trećeligaši. I nadamo se da ćemo poslije tih utakmica ući spremni u prvenstvo“, kazao je trener Ćorić.

Govoreći o zimskom prijelaznom roku, trener Ćorić je kazao da je sada već izvjesno da jedan igrač odlazi u drugi klub.

„Za dan ili dva će biti poznato to ime. Ne bih još s njim izlazio u javnost jer stvari još nisu do kraja dogovorene. Dva ili tri igrača su još uvijek u opticaju, ali vidjet ćemo kroz ovih par dana. Bit ćemo tada pametniji. Što se tiče dolazaka, pregovaramo, mislim da će biti dva ili tri nova igrača. Znamo svi kakva je situacija i teško je dovesti igrača u zimskom periodu. Ne želimo gomilati igrače, idemo ciljano. Znači, gdje nam ode igrač, tu ćemo popunjavati. Ali evo, rano je još nešto konkretno kazati. Kroz par dana bit ćemo pametniji“, kazao je Ćorić. Dodao je da je uspjeh kluba kad jedan igrač napravi iskorak u karijeri odlaskom u drugi klub gdje će mu biti bolje. Isto, tako, kazao je trener Ćorić da svaki put kada ode jedan igrač iz udarne jedanaestorice, pogotovo u situaciji kada je kao u Posušju uigrana ekipa i daje dobre rezultate, da je ekipa oslabljena. „No, nećemo kukati. Mi ćemo pokušati dovesti igrače koji će biti dostojne zamjene, a na svakom je pojedincu da se sam dokaže“, kazao je trener Ćorić.

Govoreći pak o nastavku prvenstva, tj. drugom djelu sezone, trener Posušja Denis Ćorić je kazao da mu je jasno da su želje i ambicije svakoga u Posušju da klub uđe u prvu ligu. No, smatra Ćorić, treba biti realan. „To je jedan prije svega financijski iskorak. N, ipak mi nismo i nećemo biti opterećeni. Idemo utakmicu po utakmicu, pa što se dogodi. Sigurno je da želimo jednu mirnoću, stabilnost, bez ikakvog pritiska. Pokušat ćemo i mladima koje smo priključili dati što više prilike i vidjeti ćemo gdje će nas sve to odvest“, zaključio je trener Ćorić.

Radioposusje.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading