Select Page

Početak proljeća uz Udrugu „Narcis“

Početak proljeća uz Udrugu „Narcis“

Početak proljeća u cijeloj Zapadnohercegovačkoj županiji označava i aktivnost udruge žena oboljelih ili liječenih od raka dojke u ZHŽ “Narcis”. Naime, danas se obilježava Dan narcisa, dan kada je potrebno dati podršku i osmijeh onima koji to trebaju. „Svi narcisi koji se ovih dana dijele širom svijeta, u stvari su znak dolaska proljeća, novog rađanja i zato su za nas žene oboljele od karcinoma dojke, narcisi simbol novog početka, simbol novog života, života koji slijedi iza dana teške borbe sa opakom bolesti“, kazale se članice udruge Narcis.

Članice ove udruge danas su boravile i na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju gdje su djelile letke, razgovarale sa ženama, prodavale svoje ručne radove koje je svatko mogao kupiti po simboličnim cijenama, a od kojih prilozi idu u ovu udrugu za potrebe njezinog rada.

„Pozivamo sve žene koje su suočene s ovim velikim teretom da nam se jave i da nam se pridruže. Znam da ih u Posušju jako puno ima, nažalost. Mi ih pozivamo da se ne zatvaraju u svoje kuće i pozivamo ih u udrugu. Kod nas u udruzi mogu imati višestruke koristi. Kod nas na predavanja dolaze onkolozi i liječnici koji drže predavanja, koji educiraju, a osim ovoga djela kod nas u udruzi možete se družiti, zabaviti, idemo na izlete, izrađujemo stvari… U svakom slučaju meni sve to dobro dođe“, kazala je članica udruge Ana Mikulić iz Posušja. Mikulić je pozvala sve žene, pogotovo mlade da idu na redovite preglede ultrazvukom, jer nažalost dobna granica za rak dojke se spustila i danas sve više obolijevaju i mlade žene. S druge pak strane, slažu se članice ove udruge, svjesnost žena je ipak sve bolja i bolja jer sve je više slučajeva koji zbog ranog otkrića znakova raka završe dobro. „Žao mi je što žena iz Posušja nema u Udruzi Narcis. Naime za sada su samo dvije aktivne u Udruzi“, kazala je Ana Mikulić.

Akciju su podržale i učenice srednje strukovne škole koje su dijelile narcise po ulicama Posušja. Djelile su i letke kojima pozivaju žene da obrate pozornost na svoje tijelo, pogotovo preventivne preglede , jer samo rano otkriće raka dojke može završiti dobro i izliječenjem.

posusje.net

OGLASI

Loading