Select Page

Policajac iz Posušja u dobrom zdravstvenom stanju, njegove kolege negativne na COVID-19

Policajac iz Posušja u dobrom zdravstvenom stanju, njegove kolege negativne na COVID-19
Konferenciju za novinare Stožera civilne zaštite ŽZH održala se u ponedjeljak u Širokom Brijegu.

Na konferenciji za novinare obratili su se Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade i zapovjednik Stožera CZ ŽZH, Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH, Josip Zelenika, tajnik crvenog križa ŽZH, te Stipan Zovko glasnogovornik Stožera CZ ŽZH.

Zovko je na početku iznio osnovne informacije o trenutnom stanju po pitanju epidemije koronavirusa u ŽZH.

Na današnjoj 14. sjednici Stožera civilne zaštite ŽZH donesene su odluke o dopuštanju rada trgovinama bijelom tehnikom i namještajem, benzinske postaje mogu raditi svim danima do 18 sati. Osobe starije od 65 godina mogu radnim danima od 8 do 12 sati podignuti svoje mirovine. Apelira se na umirovljenike da ako postoji neka mogućnost da ne idu u banke, da tako i postupaju i čuvaju svoje zdravlje, rekao je Zovko.

Također dodao kako nije bilo prekršitelja mjere o samoizolaciji u protekla 24 sata na prostoru ŽZH, a od petka bila su tri prekršitelja policijskog sata. Trenutno je ukupno 921 osoba u samoizolaciji na prostoru ŽZH. Zabilježeno je 39 slučajeva zaraze koronavirusom u ŽZH, od čega je 25 u Širokom Brijegu, 10 u Grudama te četiri u Posušju, dok u Ljubuškom nema zaraženih. Prosječna dob zaraženih je 52 godine.

Minstar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić govorio je novozaraženim slučajevima na prostoru ŽZH, o čemu više možete vidjeti poveznici ispod.

Iz MUP-a ŽZH su obavijestili kako je zaraženi djelatnik MUP-a trenutno u dobrom psihofizičkom stanju, a svi drugi djelatnici koji su bili u kontaktu s njime su negativni na koronavirus. 

Na konferenciji je kazano i kako je 70 kreveta prebačeno za eventualni izolatorij u Širokom Brijegu u SC Pavković, a 50 je prebačeno u sportsku dvoranu u Ljubuškom.

Predsjednik Vlade ŽZH i zapovjednik Stožera CZ ŽZH Zdenko Ćosić osvrnuo se na odluku Vlade FBiH i poništavanju pomoći za gradove i županije u borbi protiv koronavirusa, a o čemu možete više pročitati na poveznici ispod.

Na konfereniciji se govorilo i donacijama za najugroženije na području ŽZH.

Trenutno volenteri Crvenog križa koji su na terenu iz sve četiri naše općine ili grada, uslužuju sve naše građane koji su u potrebi, odnosno osobe starije od 65 godina, kojima je bilo zabranjeno kretanje do sada i koji nemaju bližih srodnika ili rodbine koja bi im mogla pomoći konkretno da kupe lijekove i namirnice ili slično.

Volonteri Crvenog križa u tom smislu pomažu svakodnevno. Zahvljujemo svima koji su dali određene donacije za pomoć našim sugrađnima, a tako i Vladi ŽZH. Isto tako pozivamo i sve druge fizičke i pravne osobe da se uključe u kampanju pomoći najugroženijim osoba preko donacija putem otvorenog računa koje možete preuzeti s naših stranica, rekao je tajnik Crvenog križa ŽZH Josip Zelenika.

Jabuka.tv

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading