Select Page

Policija u Posušju, Ljubuškom i Grudama kontrolirala čak 291 vozača!

Policija u Posušju, Ljubuškom i Grudama kontrolirala čak 291 vozača!

MUP ŽZH u posljednjih nekoliko dana proveo je tri županijske akcije pojačane kontrole prometa u Posušju, Ljubuškom i Grudama.

Posušje
U petak 10. srpnja, u vremenu od 15:00 do 21:00 sat, na području općine Posušje provedena je županijska akcija pojačane kontrole prometa.

U akciji je sudjelovalo šest policijskih ophodnji – dvije ophodnje Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH i po jedna ophodnja PU Posušje, PU Grude, PU Ljubuški i PU Široki Brijeg, koje su kontrolirale promet u skladu s planom akcije.

Tijekom akcije kontroliran je 161 vozač i vozilo, a evidentirano je ukupno 47 prometnih prekršaja.

Iz prometa je isključeno devet neregistriranih motornih vozila; također, iz prometa su isključeni jedan neregistrirani motocikl i jedan motociklist koji je upravljao motociklom bez zaštitne kacige.

Evidentirani su slijedeći prometni prekršaji: devet prekršaja počinjeno je upravljanjem neregistriranim motornim vozilom, 12 prekršaja počinjeno je nevezivanjem sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj počinjen je upravljanjem neregistriranim motociklom, jedan prekršaj počinjen je upravljanjem motociklom bez zaštitne kacige itd.

Svi počiniteljima prekršaja uručeni su prekršajni nalozi.

Ljubuški
Noću sa subote na nedjelju, u vremenu od 22:00 do 5:00 sati, na području općine Ljubuški provedena je lokalna akcija pojačane kontrole prometa.

Cilj akcije, koja je provedena u užem dijelu grada, a u kojoj su sudjelovale po jedna ophodnja PU Ljubuški i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, bio je otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Tijekom akcije kontrolirano je 56 vozača i vozila, a alkotestirana su 22 vozača.

Izvršenim alkotestiranjima kod 7 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu i isti su isključeni iz prometa, a iz prometa je isključen i jedan vozač koji je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Evidentirano je ukupno 12 prometnih prekršaja. Svim počiniteljima su na licu mjesta izdani prekršajni nalozi.

Grude
U ponedjeljak 13. srpnja, u vremenu od 15:00 do 21:00 sat, na području općine Grude provedena je županijska akcija pojačane kontrole prometa u kojoj su sudjelovale četiri policijske ophodnje – po dvije ophodnje PU Grude i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a.

Tijekom akcije kontrolirana su 74 vozača i vozila a evidentirana su ukupno 44 prometna prekršaja.

Iz prometa su isključena tri neregistrirana motorna vozila kao i četiri vozača bez položenog vozačkog ispita i 1 vozač bez položene odgovarajuće kategorije vozačkog ispita.

Evidentirani su slijedeći prometni prekršaji – 11 prekršaja počinjeno je nevezivanjem sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja počinjena su upravljanjem neregistriranim motornim vozilom, 3 prekršaja počinjena su korištenjem mobitela u vožnji, 9 prekršaja počinjeno je prekoračenjem dopuštene brzine, 4 prekršaja počinjena su upravljanjem motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 3 prekršaja počinjena su nekorištenjem zaštitne kacige od strane motociklista, 3 prekršaja počinjena su nepropisnim pretjecanjem itd.

Svim počiniteljima prometnih prekršaja na licu mjesta su izdani prekršajni nalozi.

Posušje.net

OGLASI

Loading