Select Page

Poljska i Bugarska pozvali na smirivanje tenzija između Rusije i Ukrajine

Poljska i Bugarska pozvali na smirivanje tenzija između Rusije i Ukrajine

Predsjednik Poljske Andrzej Duda i predsjednik Bugarske Rumen Radev pozvali su na smirivanje tenzija između Rusije i Ukrajine.

Duda, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Sofiji, na konferenciji za medije je kazao da je tijekom sastanka s bugarskim kolegom razgovarano i o odnosima Moskve i Kijeva, javila je agencija Anadolija.

– Poljska će podržati dodatne sankcije protiv Rusije ukoliko budu uvedene – kazao je predsjednik Poljske.

Istakao je da je potrebno poduzeti sve potrebne mjere kako bi se smanjile tenzije koje rastu od 2013. godine.

– Poljska će podržati sve napore međunarodne zajednice kako bi se okončale tenzije. Rusija kao okupator ponovno krši međunarodne sporazume. U to nemamo nikakve sumnje. Ipak, naša zemlja će sudjelovati u bilo kojoj inicijativi kako bi se pronašlo rješenje za napetosti između Kijeva i Moskve – rekao je Duda.

Predsjednik Bugarske je također istaknuo da ne treba dozvoliti daljnju eskalaciju tenzija između Rusije i Ukrajine.

– Pozivamo strane da zdravim razumom i dijalogom riješe međusobne probleme i da izbjegavaju upotrebu sile. Inzistiramo da odmah budu oslobođeni ukrajinski vojnici i njihovi vojni brodovi – kazao je Radev.

Ruske snage su u nedjelju otvorile vatru na tri broda ukrajinske mornarice u Krečenskom tjesnacu kod Krima. Zbog tenzija u regiji ukrajinski parlament sinoć je proglasio jednomjesečno izvanredno stanje.

OGLASI

Loading