Select Page

Ponovljeni ždrijeb Realu donio PSG, Perišić i Brozović na Liverpool

Ponovljeni ždrijeb Realu donio PSG, Perišić i Brozović na Liverpool

Prvi put u povijesti ponovljen je ždrijeb nogometne Lige prvaka, a u novom pokušaju svakako najzvučniji parovi su PSG – Real Madrid, Inter – Liverpool, te Atletico Madrid – Manchester United.

Greška se dogodila kada su prilikom ždrijeba parova osmine finala spojeni Villarreal i Manchester United, premda su igrali međusobno u skupini. Naime, u osmini finala ne smiju međusobno igrati klubovi koji su bili zajedno u skupini, te klubovi iz istih zemalja.

– Ne, to nije moguće jer je Manchester United bio u skupini s Villarrealom, pa moramo izvući još jedan klub, rekao je Uefin dužnosnik Giorgio Marchetti nakon što je uočio grešku.

Na kraju su nogometaši Villarreala za protivnika dobili Manchester City, dok je ManU dobio PSG. Uefina pogreška je utjecala i na Atletico Madrid, koji je izvukao jednog od najtežih suparnika Bayern.

Španjolci su se žalili nakon čega je krovna organizacija “Starog kontinenta” odlučila napraviti presedan i ponoviti ždrijeb.

– Nakon tehničkog problema sa softverom vanjskog pružatelja usluga koji instruira dužnosnike koji klub može igrati s kojim klubom dogodila se materijalna greška u ždrijebu za osminu finala Lige prvaka, navodi se u priopćenju UEFA-e.

– Kao rezultat toga cijeli će ždrijeb biti ponovljen, poručili su iz Nyona.

Španjolski mediji su objavili kako su čelnici Real Madrida bili “ogorčeni” Uefinom pogreškom. Razumljivo jer je “Kraljevski klub” izvukao Benficu, a u novom ždrijebu francuski PSG.

– Ponavljanje ždrijeba je nedopustivo, navodno su poručili sa stadiona Santiago Bernabeu.

Realov predsjednik Florentino Perez cijelo je vrijeme bio protiv ponavljanja ždrijeba, no najviše tijelo europskog nogometa ignoriralo je ovaj zahtjev. Ovaj događaj sasvim sigurno dodatno će zaoštriti odnose između Madrida i Nyona, posebice nakon Realova inzistiranja na Superligi.

Zanimljivo, europski prvak Chelsea je i u ponovljenom ždrijebu dobio francuski Lille.

U novom izvlačenju izvučeni su parovi: RB Salzburg – Bayern Munchen, Sporting – Manchester City, Benfica – Ajax, Chelsea – Lille, Atletico Madrid – Manchester United, Villarreal – Juventus, Inter – Liverpool, te PSG – Real Madrid.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 15. i 16. te 22. i 23. veljače, a uzvrati 8. i 9. te 15. i 16. ožujka.

Dodajmo kako će se ove sezone finale Lige prvaka igrati na Krestovsky stadionu u Sankt Peterburgu, a utakmica je na rasporedu 28. svibnja 2022.

U lov na trofej europskog prvaka kreću 10-orica hrvatskih nogometaša, to su Luka Modrić (Real Madrid), Josip Stanišić (Bayern), Mateo Kovačić (Chelsea), Šime Vrsaljko (Atletico), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter), Ivo Grbić i Domagoj Bradarić (Lille) te Luka Sučić i Roko Šimić (Salzburg).

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading