Select Page

PORAZ ČAPLJINE U GROTLU POSUŠJA: Košarkaši poravnali rezultat i izborili majstorcu

PORAZ ČAPLJINE U GROTLU POSUŠJA: Košarkaši poravnali rezultat i izborili majstorcu

Nakon nekoliko godina stanke ponovno se u našu dvoranu vratio duh zajedništva prepunih tribina i borbenih igrača na terenu.

U prekrasnom ambijentu sa fer i sporskim navijanjem svjedočili smo pravoj finalnoj košarkaškoj predstavi.  Utakmica je odigrana pred više gledatelja od ijedne košarkaške utakmice u Hercegovini ove sezone u svim ligama i to nam treba biti na ponos, što su naši ljudi prepoznali da su ovi momci to i zaslužili.

hkk posusje 7

Sama utakmica, tvrda i neizvjesna kao i prethodne utakmice ove finalne serije.

Domaćini u utakmicu ulaze sa zaostatkom, a samim time pod većim pritiskom zbog imperativa pobjede da bi se ostalo u igri za titulu. Rezultat tog pritiska je lošije otvaranje utakmice Posušana i gosti ponajviše poenima kapetana Jerkića stvaraju prednost.

hkk posusje 6

Večeras najbolji igrač Posušja, “playmaker” Domin Jukić individualnim akcijama uspijeva smanjiti zaostatak te uvesti Posušje u zadnju minutu prvog poluvremena izjednačenim rezultatom. Kad su svi u dvorani mislili da na poluvrijeme ekipe odlaze poravnate, mladi Edis Šafro pogađa šut sa pola terena u zadnjoj sekundi i gosti odlaze na pauzu sa tri poena prednosti (32:35).

hkk posusje 3

Nakon pauze žuti su se sabrali i napokon počinju igrati svoju igru. Napad je tečniji i kreativniji i puno lakše se dolazi do otvorenih šuteva nego u prvom poluvremnu. Jukiću se priključuju i ostali vanjski igrači Ramljak, Maras i Kovač koji su tricama “zasuli” goste i treći period žuti dobivaju sa 23:13.

U zadnjoj četvrtini gledamo opet isti scenarij kao u dosadašnjim utakmicama, neizvjesno do samoga kraja. Nošeno navijanjem s tribina Posušje održava vodstvo, ali gosti ipak šutevima braće Šafro uzvraćaju i izjednačuju utakmicu na rezultat 60:60 minutu prije kraja utakmice.

hkk posusje 1

Navijači skandiranjem zazivaju dizanje cijele dvorane na noge, a to se i događa potpomognuto tricom Karla Kovača koja je prouzrokovala “eksploziju” na tribinama. Do kraja se Posušje uspijelo obraniti i poenima Domina Jukića sa linije slobodnih bacanja postaviti konačan rezultat 66:62.

Jukić je postigao 20 poena, a uz njega su dobri bili i Ramljak sa 12 te Leko i Kovač sa po 10 koševa.

hkk posusje 4

Kod gostiju kapetan Jerkić je zabio 16,a braća Šafro 14, odnosno 12.

Sljedeća, odlučujuća utakmica je na rasporedu već u subotu u Čapljini sa početkom u 19:00 sati.

Bez obzira na ishod u zadnjoj utakmici, ovi momci su za nas već prvaci i zaslužuju veliki pljesak i svu ovu podršku koju su sinoć imali sa tribina.

hkk posusje 5

Usprkos svim problemima, ozljedama i ostalim čimbenicima koji ih sputavaju, oni i dalje daju sebe i više od 100 posto i pokazuju nam svu ljepotu koju sport nudi.
Sportski rezultat, pobjeda ili poraz nije toliko bitan koliko je bitno što smo ponovno probudili da se u Posušju priča o sportu, o košarci i što će ovo sigurno potaknuti mnogu djecu da se počnu baviti sportom, počnu baviti košarkom i da jednog dana ponovno izbacimo nove “Reze i Ramljake” i da imamo koga dolaziti gledati i bodriti i sljedećih godina.

Posušje.net/HKK Posušje

OGLASI

Loading