Select Page

Portugal osvojio prvo izdanje Lige nacija, Guedes srušio Nizozemsku

Portugal osvojio prvo izdanje Lige nacija, Guedes srušio Nizozemsku

Najmlađe Uefino natjecanje, Liga nacija, ima prvog pobjednika. Portugal je bio domaćin završnog turnira i osvojio ju je finalnom pobjedom 1:0 protiv Nizozemske pogotkom Goncala Guedesa nakon sat vremena igre.

Trebao je to biti uzbudljivi finale između sve bolje Nizozemske i nabrijanog domaćina Portugala. No, Nizozemska je potpuno podbacila, a koliko loše je igrala dovoljno govori podatak da je prvi udarac na gol uputila tek u 65. minuti što joj je bila i najveća šansa na utakmici, ali je Rui Patricio obranio Depayev udarac glavom.

Portugal nije odigrao spektakularno, ali i prosječna partija bila je dovoljna za pobjedu. Nizozemci su se uglavnom dobro branili i čekali neku priliku iz kontre, ali u njih su izlazili ili presporo ili bi u ključnom trenutku neshvatljivo pogriješili.

Portugalci su tako došli do drugog trofeja u tri godine, može li se Liga nacija nazvati ozbiljnim trofejem. Podsjetimo, Engleska je osvojila treće mjesto pobjedom protiv Švicarske na penale 6:5 (0:0). Portugal je pobjedom osvojio samo pehar, jer ovaj “Final four” lige A Lige nacija nema nikakvog utjecaja na dodatne kvalifikacije za Euro, zbog kojih je ovo natjecanje i uvedeno.

Naime, u dodatne kvalifikacije će iz lige A ići one reprezentacije koje ne osiguraju plasman na Euro kroz jednu od kvalifikacijskih skupina. Teoretski, može se dogoditi da će u ožujku sljedeće godine dodatne kvalifikacije lige A ponovno igrati Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska, pod uvjetom da senzacionalno ne osvoje jedno od prva dva mjesta u svojim skupinama.

Ne bude li dovoljno reprezentacija za popunjavanje baraža u ligi A, on će se popuniti s reprezentacijama iz niže, lige B.

OGLASI

Loading