Select Page

Poskoci na memorijalnom turniru “Josip Jović 2017”

Poskoci na memorijalnom turniru “Josip Jović 2017”

Tradicionalni memorijalni taekwondo turnir u čast Josipa Jovića prvog poginulog hrvatskog policajca u Domovinskom ratu održao se u Imotskom.

Na natjecanju je nastupilo više od 550 natjecatelja iz tridesetak klubova sa područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sportaši su nastupali u dvije discipline, sportskoj borbi i kicku, a natjecanje se odvijalo na sedam borilišta.

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja nastupio je sa 48 natjecatelja, njih 19 je nastupilo u disciplini „kick“ a 29 u sportskoj borbi. Kao i svake godine posušani su bili uvjerljivo najbolji u „kicku“ sa osvojena 3 zlata (Marta Grubišić, Šimun Topić i Roko Galić), 3 srebra (Anamaria Jukić, Leo Jukić i Marija Milas) i 6 bronci (Lucija i Kata Bago, Jure Širić, Marko Bešlić, Petra Polić i Anamaria miličević). Taekwondo klub „Poskok“ je osvojio pehar za prvo ekipno mjesto u disciplini „Kick“.

U sportskoj borbi posuški mlađi kadeti su kvalitetom nastupa pokazali napredak ali još nedovoljan za jaku konkurenciju iz hrvatske pa su tako većinu borbi gubili tijesnim rezultatima i na zlatni bod gdje se očitovalo neiskustvo posuških mladih boraca koji su ipak ostvarili 5 vrijednih pobjeda.

U konkurenciji kadeta i juniora „poskoci“ su potvrdili svoje uspjehe sa proteklih natjecanja osvojivši 3 zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje te 2 pehara ze ekipne uspjehe. Zlato su osvojili Ilija Jukić -kadet do 49 kg, Petar Tomić – junior + 78 kg i Marija Crnogorac – juniorka +68 kg. Srebrne medalje su osvojili Igor Gavrić, Matej Bešlić i Ružica Crnogorac a brončane Marko Đerek, Petar Tokić i Mate Dragoja. Kadeti su osvojili pehar za ekipno 3 mjesto, a juniori i juniorke za ekipno 1 mjesto.
Poskoci su na ovom natjecanju osvojili ukupno 21 medalju i 3 pehara za ekipne uspjehe a na putu do ovih medalja su ih vodili glavni trener kluba Petar Boban sa pomoćnim trenerima Danijelom Bobanom, Martinom Kovač, Marinom Begićem, Lucijom Bašić, Mihaelom Senjak i Karlom Galićem.

Sponzor ovog turnira je bila pizzeria Milano iz Posušja.

Petar Boban, glavni trener kluba za naš portal je kazao da je ovo je bio memorijalni turnir i same medalje nisu bile na prvom mjestu iako je uspjeh u konkurenciji kickova, te kadeta i juniora u sportskoj borbi bio očekivan i opravdan. “Mlađi kadeti su pokazali da imaju potencijala ali da trebaju još puno trenirati da bi se ostvario bolji uspjeh koji ja očekujem kroz period od sljedeće 2-3 godine. Ovaj turnir smo zbog blizine iskoristili za naše početnike kojima je ovo bio prvi nastup pa smo nastupili sa 48 natjecatelja a ujedno smo željeli podržati natjecanje i naš prijateljski susjedni klub „Imotski“ koji je bio organizator turnira. Sljedeći vikend nas očekuje nastup na Prvenstvu Federacije BiH u Zenici gdje ćemo nastupiti sa našim najboljim natjecateljima u sportskoj borbi i tehnici. Zahvaljujem se našem sponzoru i roditeljima koji nas prate i pomažu u našim nastupima kao i ovaj put u Imotskom”, kazao je Boban.

posusje.net

OGLASI

Loading