Select Page

POSKOCI SUDJELOVALI NA AUSTRIA OPEN 2023 G1/E2

POSKOCI SUDJELOVALI NA AUSTRIA OPEN 2023 G1/E2

U subotu 1.4.2023. godine posuški taekwondoaši Filipa Bašić u kategoriji juniorki do 63 kilograma i David Milićević u kategoriji juniora do 59 kilograma nastupili su na ovogodišnjem izdanju Austria open, koji se već tradicionalno organizira u Innsbrucku.

Na ovom natjecanju nastupilo je više od 1000 natjecatelja iz cijelog svijeta koji skupljaju bodove za svjetske i kontinentalne rang ljestvice.

Prva je nastupila Filipa koja je izgubila borbu rezultatom 0:2 u rundama od fizicki snažnije predstavnice Poljske. Filipa je na ovom natjecanju nastupila u većoj težinskoj kategoriji, a ranije ozljede su ostavile trag na njenoj formi pa tako i konačnom rezultatu.

David je odradio odličnu borbu u pretkolu sa predstavnikom Bugarske i porazio ga rezultatom 2:0 u rundama. U borbi za medalju snage je odmjerio sa fizički snažnijim predstavnikom Kazahstana. David se u prvoj rundi nije snašao i istu izgubio. U drugoj rundi se dosta bolje snašao te je cijelu rundu vodio da bi na samom kraju runde popustio pred upornim i snažnim napadima i nakon upitne sudačke odluke na samom kraju runde dobiva kazneni bod te gubi i drugu rundu i priliku za daljnju borbu za medalju te osvaja plasman od 5 do 8 mjesta.

Poskoke je na ovom natjecanju kroz borbe vodio trener Vedran Ćubela a u Innsbrucku su bili gosti obitelji Martić. Svima im od srca zahvaljujemo.

U Livnu se iste subote održao trening tehničke selekcije taekwondo Saveza Herceg Bosne na kojem su nastupile posušanke Marta Grubišić i Rafaela Čutura u pratnji trenerice Lucije Bašić. 

OGLASI

Loading