Select Page

POSKOCI ZLATNI U FOJNICI – ANAMARIJA NAJBOLJA KADETKINJA

POSKOCI ZLATNI U FOJNICI – ANAMARIJA NAJBOLJA KADETKINJA

Taekwondo klub Poskok iz Posušja ovaj vikend nastupio je na međunarodnom taekwondo natjecanju u Fojnici.

Natjecanje se održalo za sve uzrasne kategorije, a na njemu je nastupilo oko 260 natjecatelja iz 27 klubova Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Posuški klub nastupio je sa 8 natjecatelja koji su se izborili za 8 medalja i dva pehara.

Najuspješnija na ovom natjecanju bila je Anamarija Miličević koja je u kategoriji kadetkinja do 44 kg nakon dvije uvjerljive pobjede osim zlatne medalje osvojila i pehar za najuspješniju kadetkinju.

Osim nje, zlatne medalje su osvojili kadet do 45 kg Boris Gavrić sa ostvarenom jednom pobjedom i kadetkinja do 55 kg Nika Rezo sa ostvarene dvije pobjede.

Srebrnu medalju osvojila je Marija Bago kadetkinja +59 kg koja je nakon pobjede u polufinalu izgubila u finalnoj borbi za zlato.

Polufinalne borbe izgubili su: Ivano Zlopaša kadet do 53 kg, Petra Lončar mlađa kadetkinja +51kg, Anđa Tomić mlađa kadetkinja do 27 kg i Slavko Lončar u kicku. Posuške kadetkinje su zasluženo osvojile pehar za ekipno 2. mjesto u svom uzrastu. Mlade posuške “Poskoke” do njihovih odličja vodili su treneri Karlo Galić i Petar Boban.

Petar Boban trener:

Ovo je tradicionalni prijateljski turnir na kojem mi nastupamo od osnutka kluba. Osim natjecateljskog dijela ovaj turnir nam služi kao lijepi izlet gdje redovno vodimo početnike kojima to bude prvi nastup i prvo putovanje sa klubom. Jako sam zadovoljan nastupom svojih sportaša posebno ovima koji su osvojili zlatne medalje. Čestitam svima na nastupu i rezultatima, zahvaljujem se roditeljima koji su pomogli pri organizaciji odlaska na natjecanje, kao i “Agenciji Laguna” iz Posušja. Nastavku sezone pripremamo se za međunarodno natjecanje “Poskok Kup 2022” koje ćemo organizirati u Posušju 25.6.2022. u sklopu manifestacije “Posuško lito”, a na koje očekujemo nekoliko stotina sudionika iz više zemalja iz okruženja.

OGLASI

Loading