Select Page

Poskok KUP 2023. okupio preko 300 natjecatelja

Poskok KUP 2023. okupio preko 300 natjecatelja

Preko 300 natjecatelja iz 20 klubova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine uspješno se predstavilo na u subotu održanom trećem međunarodnom natjecanju u taekwondou „Poskok KUP 2023.“ koji se održao u Posušju u sklopu Posuškog lita.

Mnoštvo djece danas se predstavilo u velikoj gradskoj športskoj dvorani u tri taekwondo discipline, sportskoj borbi, kickovima i ove godine po prvi put u formama.

„Turnir u Posušju je bio stvarno lijepo organiziran. Bilo je jako dobrih borbi. Ovo je turnir koji je predviđen za mlađu djecu s nižim pojasevima gdje stvarno mogu doći do izražaja i skupiti svoja prva iskustva na način koji nije traumatiziran jer istih su godina, sa istim pojasevima i istim sposobnostima. Sve u svemu, KUPu Posušju je super prošao“, kazao je za naš radio August Orlović ispred TKD Saveza Bosne i Hercegovine.

Čast otvaranju ovog međunarodnog sportskog događaja pripala je načelniku Anti Begiću, koji je tom prigodom rekao:

“Jučer je ovdje bilo preko 900 djece na Športskim igrama mladih, a danas je vas ovdje preko 300 natjecatelja. Mogu reći kako sam ponosan na tu činjenicu, kao i na organizaciju ovog turnira, a mi kao Općina da imamo priliku stati iza njega i pružiti mu bezrezervnu podršku. S ovog mjesta mogu mirne savjesti reći kako će sve pozitivne sportske priče i klubovi s područja našeg grada i dalje biti na vrhu liste prioriteta općinske uprave. A ovo je jedan od njih.”

TKD klub Poskok iz Posušja najuspješniji klub natjecanja

„TKD KLUB Poskok Posušje predstavljalo je šezdesetak natjecatelja. Bili su to uglavnom početnici, ali bilo je i naših iskusnijih natjecatelja. Kada smo tek počinjali s ovim turnirom, mi smo ga zamislili da bude za naše natjecatelje početnike koji ulaze u svijet natjecanja. No, ipak smo na zahtjev mnogih trenera iz drugih klubova proširili natjecanje i za starije kategorije. Turnir je završio u vremenu koje smo i planirali, bez nekih većih tehničkih poteškoća. Imali smo i medalje i pehare koji su bili unikatni s našim logom poskoka i grbom. Podijelili smo ih djeci i za sudjelovanje što im je bilo jako zanimljivo. Te medalje smo ima dali i za uspomenu. Na taj način smo i htjeli pridonijeti da pronesu ime našega Posušja po cijeloj Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini“, kazao je za naš radio trener u klubu domaćinu TKD klubu „Poskok“ Posušje Petar Boban.

Kada su u pitanju sportski rezultati TKD kluba „Poskok“ Posušje i oni su bili jako dobri. U sportskoj borbi naši članovi su osvojili 14 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 3 brončane. U formama su uzeli 2 zlata i 3 srebra. U disciplini kick osvojili su 6 zlatnih, 7 srebrenih i 9 brončanih medalja. „Mi smo se uglavnom predstavili s mlađim natjecateljima i imali smo jako dobre rezultate, pogotovo u B kategorijama. Najveći broj natjecatelja naših je nastupio u disciplini kick. Riječ je o brzom udaranju u vreću. Naša Lea Jović je tu osvojila pehar za najbolju natjecateljicu u kicku. Također, naša Ana Galić je osvojila zlato i titulu najuspješnije natjecateljice u uzrastu limača. Kada govorimo o uspjehu svih natjecatelja u svim kategorijama i disciplinama, upravo je naš klub bio najuspješniji na ovom natjecanju“, kazao je trener Petar Boban i zahvalio se svome timu iz kluba koji su pomogli u organizaciji natjecanja, ali i općini Posušje i federalnom ministarstvu kulture i sporta.

Ekipni rezultati u sportskoj borbi, kicku i formama na 3. Poskok KUPu

U ekipnom rezultatu najuspješniji su bili u formama članovi TKD kluba Poskok iz Kočerina, drugi su bili članovi TKD kluba Poskok Posušje, a treći članovi TKD KLUBA Student iz Mostara.

U disciplini kick među dječacima najbolji su bili članovi TKD kluba Crostar iz Mostara, drugi su bili članovi TKD kluba Poskok Posušje, a treći članovi TKD kluba Taeguk iz Jajca. U ženskoj kategoriji u disciplini kick najbolje su bile članice TKD kluba Poskok Posušje, druge su bile članice TKD kluba Crostar iz Mostara, a treće su bile članice TKD kluba Imotski. Kda je pak u pitanju ukupni ekipni poredak u kickovima su najbolji bili članovi TKD kluba Poskok Posušje, drugi su bili članovi TKD kluba Crostar iz Mostara, a treći članovi TKD kluba Taeguk iz Jajca.

U disciplini sportske borbe, ekipno najuspješniji su bili članovi TKD kluba Magone iz Livna, drugi su bili članovi TKD kluba Imotski, a treći u ekipnom djelu su bili najbolji članovi TKD kluba Poskok iz Posušja.

Ekipni rezultati u kategorijama na 3. Poskok KUPu

Kada govorimo o ekipnim rezultatima u kategoriji mlađi kadeti, prvo mjesto su zauzeli  članovi TKD kluba Monter iz Splita, drugo članovi TKD kluba Taeguk iz Jajca, a treće članovi TKD kluba Poskok Posušje. Među ekipom mlađi kadeti B, najboli su bili iz TKD kluba Hvojnica i Fojnce, drugi je bio TKD kluba Poskok Iz Posušja, a treći TKD klub Crostar iz Mostara. Prvo ekipno mjesto u kategoriji kadeta je pripalo TKD klubu Magone iz Livna drugo je mjesto pripalo TKD klubu Imotski, a treće TKD klubu Zrinjski iz Mostara. u juniorskoj kategoriji prvo ekipno mjesto osvojio je TKD klub Magone iz Livna, drugo TKD klub Koryo iz Tomislavgrada, a treće mjesto TKD klub Poskok iz Posušja.

U kategoriji mlađe kadetkinje ekipno prvo mjesto osvojio je TKD klub Magone iz Livna, drugo je mjesto osvojio TKD klub Poskok Posušje, a treće TKD klub Hvojnica iz Fojnice. Ekipni poredak u mlađim kadetkinjama B je prvo mjesto TKD klub Imotski, drugo TKD klub Monter iz Splita, a treće TKD klub Poskok iz Posušja. U kategoriji kadetkinja ekipno prvo mjesto je osvojio TKD klub Imotski, drugo TKD klub Buško blato iz Tomislavgrada, a treće TKD klub Kwon Klopče iz Zenice. U kategoriji kadetkinje B prv mjesto osvojio je TKD klub Imotski, drugo mjesto je pripali TKD klubu Poskok Posušje, a treće mjesto TKD klubi Novi grad iz Sarajeva. U kategoriji juniorski prvo ekipno mjesto pripalo je TKD klubu Magone iz Livna, drugo mjesto pripalo je TKD klubu Imotski, a treće mjesto TKD klubu Poskok iz Kočerina.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading