Select Page

Poskupljenje cigareta i duhana u BiH od 1. siječnja 2017.

Poskupljenje cigareta i duhana u BiH od 1. siječnja 2017.

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) BiH usvojio je na današnjoj sjednici Odluku o utvrđivanju specifične i minimalne akcize na cigarete i na duhan za pušenje za 2017. godinu.

Članovi UO UIO, na sjednici u Mostaru, utvrdili su ovom odlukom kako se nova minimalna i specifična akciza za cigarete i duhan primjenjuje od 1. siječnja 2017. godine.

Prema usvojenoj odluci, koja se zasniva na Zakonu o akcizama u BiH, od 1. siječnja 2017. godine minimalna akciza iznosit će 2,42 KM, a specifična akciza 1,35 KM za pakovanje cigareta od 20 komada, prenosi Dnevni avaz.

Akciza na duhan za pušenje utvrđuje se u visini od 80 posto minimalne akcize i iznosit će 96,80 KM po kilogramu.

Upravni odbor UIO usvojio je danas i Odluku o utvrđuju količine dizel-goriva koje se koristi za potrebe rudnika, termoelektrana i željeznica na koje se ne plaća putarina za 2017. godinu.

Odredbe ove odluke odnose se na dizel gorivo koje koriste rudnici i termoelektrane u procesu proizvodnje i željeznice za pogon tračnih vozila i to na određenu količinu koju odobri UO UIO na prijedlog vlada entiteta i Brčko distrikta.

Ova odluka primjenjivat će se od 1. siječnja 2017. godine, a za njenu provedbu zadužena je UIO koja će jednom u tri mjeseca Upravnom odboru podnositi izvješća o realizaciji.

vecernji.ba

OGLASI

Loading