Select Page

Postanite nogometni sudac

Postanite nogometni sudac

Komisija nogometnih sudaca i instruktora ŽZH organizira ispit za nogometnog suca koji može polagati svaka osoba koja u vrijeme prijavljivanja za ispit nije mlađa od 16 godina niti starija od 35 godina. Nogometni sudac može obavljati dužnost suca na seniorskim i veteranskim utakmicama s navršenih 18 godina, priopćeno je Udruge sudaca i instruktora Županije Zapadnohercegovačke.

Ispit ne može polagati osoba koja ima zapreku za obavljanje dužnosti nogometnog suca temeljem odredbi Zakona o sportu, zatim osoba koja je diskvalificirana odlukom nadležnog tijela vezanog uz sport, te osoba za koju nije utvrđena zdravstvena sposobnost za nogometnog suca u skladu s Zdravstvenom pravilniku za nogometne suce i instruktor NS BiH.

„Zbog nedostatka mladog i kvalitetnog kadra i sudaca Udruga UNSI ŽZH organizira polaganje ispita, kao i potrebne tečajeve i predavanja iz Pravila nogometne igre. Osobe koje pristupe ispitu odmah ulaze u članstvo i rad Udruge te im se položenim ispitom omogućuje stjecanje sudačkog iskustva na Hej omladinskoj ligi“, stoji u pozivu. Ovim putem Udruga sudaca i instruktora Županije Zapadnohercegovačke poziva sve zainteresirane osobe da se pridruže polaganju ispita i stvaranja novih mladih sudaca i sutkinja. Cijena polaganja ispita iznosi 100 KM. Planirani datum polaganja ispita je 27. veljače u Širokom Brijegu u prostorijama Logos. Svi zainteresirani prijavu i dodatna pitanja mogu poslati na mail marinpavlovic.pavlovic@gmail.com .

Uz prijavu o polaganju ispita, potrebno je dostaviti rodni list, uvjerenje o državljanstvu i uvjerenje suda o nekažnjavanju, priopćeno je Udruge sudaca i instruktora Županije Zapadnohercegovačke. (zp)

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading