Select Page

Postavljena prva solarna klupa u Posušju

Postavljena prva solarna klupa u Posušju

U ponedjeljak, 5. rujna 2016. je u Posušju u gradskom parku postavljena prva solarna klupa u Županiji Zapadnohercegovačkoj i šire.

Postavljena klupa Easybench omogućit će cjelodnevan pristup električnoj energiji za komunikacijske uređaje, dok je grad ovime povećao razinu svijesti korištenja obnovljivih izvora energije.

DSCN8843

Riječ je o donaciji tvrtki Sole iz Posušja i Energomobil iz Zagreba kojima je cilj potaknuti veće korištenje zelenih i održivih tehnologija. Klupa ima četiri USB utičnice. Važno je naglasiti da se ova klupa proizvela u Posušju, gdje tvrtka Sole uskoro planira izgradnju proizvodnog pogona. Trenutno su u potražnji zemljišta za proizvodno skladišni prostor. Trenutno zapošljavaju devet ljudi a čim izgrade novi objekt planiraju povećati broj zaposlenih za proizvodnju solarnih klupa i ukrasnih stabala na solarni pogon.

DSCN8841

Načelnik općine Posušje Branko Bago izrazio je zadovoljstvo što je mogao podržati ovu inicijativu.

  • Drago nam je što je upravo Posušje izabrano za postavljanje ove klupe. Nadam se da će inicijator u našem gradu pokrenuti proizvodni pogon i tako još jednom dokazati da je Posušje sredina poželjna za investitore.

DSCN8833

Obzirom da su pokazatelji na tržištu ukazali na potrebu proširenja, tvrtka Sole traga za novim rješenjima koja bi pridonijela većoj energetskoj učinkovitosti.

unnamed  unnamed

Posušje.net

OGLASI

Loading