Select Page

Posušani će dominirati Vladom ZHŽ-a jer će imati ‘četiri’ ministra

Posušani će dominirati Vladom ZHŽ-a jer će imati ‘četiri’ ministra

Posljednjih dana dosta se pisalo o novim imenima ministara u Vladi Zapadnohercegovačke županije. Na posljednjem sastanku županijskog odbora HDZ-a BiH ipak je došlo do nekih promjena u odnosu na medijska nagađanja, pa će tako na čelu ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša biti Miroslav Ramljak, a ne kako se pisalo Ivan Bešlić.

Ramljak je ovu dužnost obnašao i devedesetih godina. Drugo ministarstvo sa sjedištem u Posušju također je pripalo HDZ-u Posušja, pa će ministar gospodarstva biti Dario Sesar.

-Što se Posušja i Gruda tiče, to je dogovoreno. Najviše trzavica je bilo između širokobriješkog i ljubuškog HDZ-a. Oni su čak i jedni drugima govorili koga bi trebali predložiti za koje ministarstvo, objasnio je za Dnevnik.ba jedan od članova zapadnohercegovačke županijske organizacije HDZ-a BiH.

Iako se pri raspodjeli ministarstava vodi računa o ravnomjernoj općinskoj zastupljenosti, u Vladi ipak je četvero ministara što izravno, što neizravno iz Posušja. Uz Ramljaka i Sesara, tu je i nova ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić, koja je rođena u Posušju, ali se udala u Grude, gdje i živi, te Mladen Begić, koji je također Posušanin rođenjem, ali živi u Širokom Brijegu, piše Dnevnik.ba

Gruđanima je još pripalo i ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi koje će i u narednom mandatu voditi dr. Stjepan Bogut, a iz širokobriješkog HDZ-a u vladu bi trebala doći Anita Markić, ministrica pravosuđa i uprave.

Zdravko Boras iz Ljubuškog bit će ministar unutarnjih poslova, a Toni Kraljević ministar financija i dopredsjednik Vlade.

-Za petnaestak dana znat ćemo sve, sad oko toga ne mogu ništa komentirati, kazao je za Dnevnik.ba mandatar nove Vlade i aktualni premijer ZHŽ-a Zdenko Ćosić, dodajući kako ga puno više brine to što ne mogu napraviti rebalans proračuna pa da proračunski korisnici dobiju plaću i topli obrok. Zbog toga je u školama jučer (21. siječnja 2015.) održan štrajk upozorenja.

-Rebalans proračuna za 2014. godinu je Vlada usvojila i Skupštini dostavila još 10. prosinca prošle godine. Iz meni nepoznatih razloga taj rebalans nije stavljen na dnevni red sjednice Skupštine ZHŽ-a, kazao nam je Ćosić očekujući kako će se i taj problem uskoro riješiti.

dnevno.ba

OGLASI

Loading