Select Page

POSUŠJE: Bez novih zaraženih, 27 osoba izišlo iz samoizolacije

POSUŠJE: Bez novih zaraženih, 27 osoba izišlo iz samoizolacije

Stožer civilne zaštite općine Posušje: Informacija o stanju na području općine Posušje uslijed proglašene prirodne nepogode prouzrokovane neposrednom opasnošću od CORONA virusa (COVID 19) na dan 12.04.2020. godine

  1. Broj osoba zaraženih CORONA virusom na području općine Posušje iznosi ukupno 4, a u samoizolaciji se nalazi 128 osoba. Danas je ukupno 27 osoba izišlo iz samoizolacije dok su dvije osobe dobile rješenje o samoizolaciji. U protekla 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj kršenja mjera samoizolacije i zabrane kretanja.
  2. Jučer, 11. travnja Stožer civilne zaštite ŽZH zatražio je izmjenu Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite u kojoj između ostaloga stoji…“Naređuje se Federalnoj upravi za inspekcije poslove da upućuje osobe u prekograničnom prometu putnika u šatorski prostor…” Stožer je hitno zatražio izmjenu ove Naredbe Federalnog stožera CZ u svrhu zaštite osoba koje prelaze preko graničnih prijelaza i upozorio Federalni stožer: “Ovakvom naredbom odgovorni ste za ugrožavanje zdravlja i života svih osoba koje su prešle granicu, obzirom da je u potpunosti nejasno i ne zna se koje osobe su zaražene, a koje nisu, pa u tom smislu odmah tražimo izmjenu Naredbe.” Druga točka jučerašnje sjednice Stožera CZ ŽZH bila je Odluka o uspostavljenju karantene u Širokom Brijegu za one osobe koje Federalna uprava za inspekcijske poslove uputi u šatorski prostor s obzirom da su isti potpuno neuvjetni i u ovakvim okolnostima mogu pogodavati širenju CORONA virusa. Ova karantena se nalazi u Širokom Brijegu, a šest osoba koje su se nalazile u šatorima na graničnim prijelazima u našoj Županiji smješteni su u nju. Biti će testirani na prisustvo CORONA virusa, a epidemiološka služba dati će daljne upute. Sve osobe su u dobrom stanju, nemaju simptome, omogućene su im posebne prostorije i imaju dovoljne zalihe hrane i vode.
  3. Svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, te se nadamo kako ste ga proveli u skladu s našim uputama – u krugu obitelji.

Zapovjednik Stožera
Branko Bago

OGLASI

Loading