Select Page

Posušje će ovoga vikenda biti središte klapske pjesme

Posušje će ovoga vikenda biti središte klapske pjesme

Festival klapske pisme u Posušju, koji će ove godine doživjeti svoje deveto izdanje, postao je prepoznata glazbena manifestacija te jedan od sinonima posuškog kulturnog života.

U prelijepoj atmosferi na Trgu hrvatskih branitelja na otvorenome, brojni posjetitelji ovoga vikenda, tijekom dva festivalska dana, uživat će u nastupima 24 izvođača klapske pjesme.

Članica Upravnog odbora Festivala Josipa Jukić rekla je Feni da i ove godine očekuju dobru posjećenost, vrhunsku zabavu i odlične klapske izvedbe.

– Gotovo 50 izvedbi u natjecateljskom djelu programa izvest će 24 klapska izvođača, odnosno po 12 u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najviše izvođača do sada je dolazilo iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nastupali su i izvođači iz Crne Gore, a ove godine dolazi nam klapa iz Njemačke – kazala je Jukić.

Festival klapske pisme u Posušju, pored domaće publike, privlači i gledatelje iz susjednih gradova u Hercegovini, iz Imotskog i cijele Dalmacije.

– Spremili smo i revijalni dio programa. Prvu večer nastupit će mlade hercegovačke snage Josip Drinovac i Ivana Jukić, dok će drugu večer publika imati priliku čuti zvučno ime hrvatske pop, rock i zabavne glazbene scene Alena Nižetića – otkrila je ona.

Jukić naglašava da je Festival klapske pisme u Posušju postao prepoznatljiv brend, na što su organizatori izrazito ponosni.

– Jedno malo Posušje uspjelo je napraviti veliku stvar, odnosno organizirati prvi i jedini festival klapske pjesme u Bosni i Hercegovini. Atmosfera će biti prelijepa, festival se održava na otvorenome, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje – dodala je.

Festival klapske pisme u Posušju održat će se 5. i 6. kolovoza od 20.30 sati.

Prvu festivalsku večer nastupaju klapska imena iz BiH i Hrvatske “Valdibora”, “Vinčace”, “Krunik”, “Kumpanji”, “Zvizdan”, “Ferata”, “Concordia”, “Podvorje”, “Liburnia”, “Ero”, “Grga” i “Kolapjani”.

Druga natjecateljska festivalska večer u znaku je ženskih klapa kada će nastupiti “Zvizdan”, “Karmel”, “Puntape”, “Fjoret”, “Kajda”, “Mindula”, “Mirabela”, “Mir”, “Galluna”, “Oželanda”, “Orca”, “Filiae Croatiae”.

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a program će uživo prenositi Televizija Herceg Bosne i Radio Posušje.

(FENA) R. G.

OGLASI

Loading