Select Page

Posušje danas i sutra nastupa na Europskom seniorskom taekwondo prvenstvu

Posušje danas i sutra nastupa na Europskom seniorskom taekwondo prvenstvu

Taekwondo Savez Bosne i Hercegovine ovaj tjedan je domaćin Europskog seniorskog prvenstva u olimpijskim kategorijama i Europskog kadetskog prvenstva.

I Posušje će imati svoje predstavnike na prvenstvu, a oni dolaze iz TKD kluba „Poskok“ Posušje. U seniorskim keategorijama danas i sutra će nastupiti Karlo Galić i Sara Grubišić, kao i njihov trener Petar Boban koji je i trener bosanskohercegovačke taekwondo reprezentacije. Karlo će prvi put nastupiti u olimpijskoj kategoriji +80, dok je za Saru ovo prvenstvo tek drugi nastup odkad je prešla u seniorsku kategoriju.

Prema riječima trenera Bobana, Europsko prvenstvo će se održati u Sarajevu, započinje u četvrtak 10. prosinca i traje do nedjelje 13. prosinca i proteći će u strogim epidemiološkim mjerama i nadzorom nad natjecateljima. „Natjecanje će biti nešto drugačijeg karaktera nego što je to bilo dosad zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, to jest zatvorenog tipa. Svi koji budu ulazili, morati će imati negativan test na koronavirus, a mi kao Savez radimo maksimalno na tome da se ispoštuju sve mjere. Kroz dane prije nastupa na prvenstvu, organizirali smo treninge i pripreme, ali i vaganje kandidata“, izjavio je za Radio Posušje trener TKD kluba „Poskok“ Posušje i trener  TKD reprezentacije BiH Petar Boban.

Pripreme Karla i Sare traju već neko vrijeme. Karla uglavnom muči nedostatak vremena za više treninga, dok Sara stiže. Ovo Europsko prvenstvo za njih dvoje ima i neke nove osobne novine. Tako će na primjer, Karlo prvi put nastupiti u olimpijskoj kategoriji +80, dok je Sari ovo tek drugi nastup u seniorskoj konkurenciji. „Pripremili smo se maksimalno koliko smo mogli, u iščekivanju hoće li uopće prvenstvo biti održano. Sara je trenirala sa Karlom i Ilijom, koji su fizički snažniji od nje, a Karlo paralelno studira i radi, i zbog tih obaveza ima manjak vremena za trening, ali se pripremio najbolje što je mogao“, dodao je trener Boban.

Kada su u pitanju pripreme, Karlo je kazao da su zadnjih tjedana intenzivirale, ali da mu definitivno u pripremama fali kvalitetan partner za trening. „Kada sam saznao da idem na Europsko prvenstvo, malo sam se više posvetio treninzima. Ovaj tjedan smo s reprezentacijom na okupu u Sarajevu, zajedno ćemo trenirati, pa se nadam da će nam i to dati malo motiva prije samog natjecanja“, izjavio je Karlo Galić.

Za Saru su pripreme u Posušju prošle na nešto većoj i bojoj razini. „Imam mušku konkurenkciju, i dosta slobodnog vremena kao srednjoškolac, pa mi je puno lakše trenirati. Drago mi je da smo kroz ovakvu godinu i kroz jedno od najtežih razdoblja uspjeli izboriti Europsko prvenstvo. Nadam se da ćemo dati dobar otpor svim našim protivnicima, i tako predstaviti naše Posušje ali i državu u dobrom svijetlu“, kazala je Sara Grubišić.

Govoreći pak o drugim natjecateljima koji će pored Karla i Sare braniti boje Bosne i Hercegovine, trener Boban je kazao da u seniorskoj kategoriji ima puno potencijala za dobre rezultate. „Obzirom na situaciju ove godine, natjecanje na prvenstvu je sami uspjeh. Vjerujem da će i oni, kao i cijela reprezentacija Bosne i Hercegovine dati maksimum. Imamo i favorita u reprezentaciji, i jako puno potencijala“, kazao je trener  Boban. Govoreći pak o konkurenciji Karlu i Sari, trener Boban je kazao da je konkurencija vrlo jaka te da će u Sarajevo ovaj tjedan doći veliki broj iznimno dobrih taekwondo boraca jer je korona kriza smanjila broj taekwondo susreta, i puno je boraca pohrlilo upravo na ovo europsko prvens

Posuški taekwondoaši Karlo Galić i Sara Grubišić te njihov trener Petar Boban od ponedjeljka borave u Sarajevu gdje ih danas (četvrtak) i sutra (petak) čeka nastup na Europskom seniorskom prvenstvu. Našim borcima želimo sretan put, dobar nastup, ali i sretan povratak kući – bio on s medaljom ili bez medalje.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading