Select Page

POSUŠJE: Izbor Čitlučana je HDZ BiH i koalicija HNS-a

POSUŠJE: Izbor Čitlučana je HDZ BiH i koalicija HNS-a

Drugi u nizu predizbornih skupova u organizaciji Općinskog odbora HDZ BIH Posušje povodom predstojećih općih izbora održan je u nedjelju 21. rujna 2014. u mjesnoj zajednici Čitluk.

Nakon intoniranja Lijepe naše i minute šutnje za poginule branitelje i umrle članove HDZ BiH skup je pozdravio predsjednik temeljnog ogranka HDZ BiH Čitluk i aktualni ministar gospodarstva ŽZH Ivica Ćorić.
Nakon njega, velikom broju članova, prijatelja i simpatizera obratio se predsjednik OO HDZ BiH Posušje i kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije, Ivica Pavković. U svom govoru dotaknuo se svih onih stvari koje su urađene na prostoru općine Posušje, kao i onih projekata u kojima je sudjelovala i pomagala Županija Zapadnoherecgovačka.

Ponovio je kako se Posušje pokrenulo, da nema više letargije i bezidejnosti koja je vlada prije nekoliko godina, već se dobrom reorganizacijom uspio odraditi veliki broj projekata: uključena javna rasvjeta u cijelom gradu, urađeni nogostupi u samom središtu grada, uređen park uređeni kružni tokovi i zelene površine, u školama se prelazi na jeftiniji način grijanja, asfaltirane su i uređivane gradske i lokalne ceste kao nikada do sada, uvedene nove autobusne linije, a uskoro će biti i postavljena moderna autobusna stajališta, nastavljena izgradnja vodovodne mreže, stavljanje u pogon radne snage svih općinskih javnih poduzeća i ustanova, nabavljeno je dosta novih strojeva i mehanizacije, za par dana će biti otvoreno novo krilo Doma zdravlja, pokrenut športski i kulturni život u općini Posušje, HŠK Posušje je ponovno na stabilnim nogama, odlično odrađen popis stanovništva uz posebnu zahvalu mladeži stranke.

Drugi govornik bio je kandidat za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Bešlić koji je govorio o razvlašćivanju Županija od strane Federacije BiH, da se Županije oštećuju za milijunske iznose te da se mnoge institucije žele centralizirati kako bi Sarajevo imalo moć. Tema su bili i branitelji nad kojima se u posljednje četiri godine vrši teror od resornog federalnog ministra. Naglasio kako se svi problemi mogu riješiti kroz ustavne promjene, a do njih će se doći samo ako Hrvate budu predstavljali legalni i legitimni predstavnici u vlasti.

Na kraju je Jerko Mandurić – Džinović ispred utemeljitelja OO HDZ BIH pozvao sve žitelje općine Posušje da izađu na izbore u što većem broju i svoj glas daju HDZ-u BiH i koaliciji HNS-a.

Na listi za županijsku Skupštinu koalicije HNS-a su Zdravko Bešlić, Dario Sesar, Kristina Milas i Ljubica Marić iz HDZ-a BiH, Ivan Tokić ispred HSP Herceg-Bosne, te Klaudija Karamatić ispred HSS-a, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH su Ivica Pavković ispred HDZ-a BiH i Mario Karamatić ispred HSS-a i za Parlament BiH Helena Lončar ispred HDZ-a BiH.

Druženje uz veliki broj članova, prijatelja i simpatizera HDZ BiH ispred područne škole u Čitluku potrajalo je dugo u noć.

Sljedeći predizborni skup najavljen je za utorak, 23. rujna 2014. u Gradcu kod osnovne škole s početkom u 19 sati.

DSCN4600DSCN4616 DSCN4613DSCN4627DSCN4611DSCN4643  DSCN4636 DSCN4647  DSCN4637 DSCN4648  DSCN4641  DSCN4646

Posusje.net

OGLASI

Loading