Select Page

POSUŠJE: Likovna kolonija u spomen na Ferdu Kovača

POSUŠJE: Likovna kolonija u spomen na Ferdu Kovača

U subotu, 5. srpnja 2014. četvrtu godinu zaredom održana je likovna kolonija u znak sjećanja na preminuloga slikara, kipara i pjesnika Ferdu Kovača.

Kolonija je održana u Osoju u blizini Posušja a sudjelovalo je nekoliko umjetnika iz Posušja, Ljubuškog, Imotskog i Mostara.

Službeni dio programa vodio je Ljubo Kovač koji pozdravio sve nazočne te zahvalio svima koji su na bilo kakav način sudjelovali u organizaciji ove kolonije suradnicima i prijateljima. Zahvalio je na dolasku minisitrici Heleni Lončar, predsjedniku OV Posušje Ivanu Lončaru, ravnatelju OŠ Ivana Mažuranića Zdravku Piriću te predstavnicima Udruge „PAUK“, Vijeća mladih općine Posušje i Turističke zajednice ŽZH – podružnica Posušje koji su došli podržati ovaj skup.

Nazočnima se obratio Frano Primorac koji je za pokojnog Ferdu rekao da je bio veliki umjetnik koji je isticao ljudske vrijednosti i zaželio da ovaj dan bude sjajan kulturni događaj.

Zatim se obratila ministrica Lončar koja je istakla kako joj je zadovoljstvo biti dijelom ovog kulturnog događaja koji sad već postaje tradicija te da je kultura iznimno bitna za jačanje identiteta jednog naroda. Skupu se prigodnim govorom obratio i predsjednik Vijeća Ivan Lončar.

U programu su sudjelovali mladi guslar Grgo Budimir koji je na guslama izveo pjesmu o Podbiloj, a koju je napisala njegova mama, Jozo Kolobaraić s čitanjem Ferdinih pjesama („Tko nastaje ili nestaje“ i „Globalizacija je odbra stvar“ i “Život je…“) te citiranjem nekoliko aforizama („Vrijeme je neopisivo, pišu ga nepismeni“, „Internet: Jedna budala gleda cijeli svijet, a nju nitko ne vidi“, Hercegovac je kao žvakaća, svi ga žvaču a nitko ga progutat“). Na kraju su još o Ferdi govorili Dominko Maslenka, Pero Crnogorac i drugi.

Ovo ugodno druženje potrajat će kroz cijelo poslijepdone i večer.

kolonija 1 kolonija 2 kolonija 3 kolonija 5kolonija 4

Više fotografija pogledajte na našem facebook profilu: https://www.facebook.com/posusje.net/media_set?set=a.662151213875738.1073741901.100002425978774&type=1

Posusje.net

OGLASI

Loading