Select Page

POSUŠJE: Paljenje svijeća u povodu godišnjice smrti generala Slobodana Praljka

POSUŠJE: Paljenje svijeća u povodu godišnjice smrti generala Slobodana Praljka

U četvrtak, 29. studenoga 2018., navršava se godinu dana otkako je general Slobodan Praljak pravomoćno osuđen na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, u Haagu. Odnosno, otkako je, popivši otrov počinio suicid nakon izricanja konačne, drugostupanjske presude.

Koordinacija braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne Posušje organizira prigodno paljenje svijeća u povodu godišnjice smrti generala Slobodana Praljka. Tim povodom branitelji okupljeni u Koordinaciju upućuju poziv svim hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima i svima koji žele da se pridruže i ponesu svijeće te se tako prisjete preminulog generala. Svijeće će biti upaljene u četvrtak, 29. 11. 2018 s početkom u 12 sati ispred spomenika braniteljima na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.

Prisjetimo se: Nakon što je presuda bila izrečena Praljak je rekao sucima koji su ga osudili: “Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu.” A onda je primakao ustima bočicu sa smrtonosnom tekućinom i ispio je. Vrlo brzo nakon toga bio je mrtav.

Posuski.info

OGLASI

Loading