Select Page

Posušje: Pere Petric i Nataša Ravnić najbolji na novogodišnjem turniru kuglača vrijednom čak 4 950 eura

Posušje: Pere Petric i Nataša Ravnić najbolji na novogodišnjem turniru kuglača vrijednom čak 4 950 eura

Najtrofejniji kuglački klub u Bosni i Hercegovini, Kuglački klub Posušje priveo je kraju u četvrtak 28. prosinca u Bagušića kuglani svoj novogodišnji turnir u kuglanju. I to na najbolji mogući način, jer je njihov Pere Petric s jednakim brojem srušenih čunjeva kao i drugoplasirani Alen Kujundžić, ali s boljim čišćenjem osvojio prvo mjesto vrijedno čak 2000 eura.

Sretan i ponosan je Pere jer konkurencija najboljih kuglača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije je bila doista jaka. „Ovo je druga godina turnira. Stigli su nam igrači svjetske klase, Kujundžić, Čongor koji je i svjetski prvak, Marinović… Dakle, najbolji kuglači s ovih prostora. Svima im hvala na dolasku. Bogu hvala ja sam ove godine osvojio prvo mjesto. Alen Kujundžić i ja imali smo na kraju 677 oborenih čunjeva. Odlučivalo je na kraju čišćenje, tako da sam tu bio bolji. Nemam što dodati osim da sam sretan i ponosan“, kazao nam je Pere Petric.

Alen Kujundžić koji je prošle godine osvojio ovaj turnir, ove godine ipak je osvojio drugo mjesto. U muškoj konkurenciji je nagrađeno prvih osam mjesta, pa osim prvoplasiranog i drugoplasiranog, nagrađeni su Hrvoje Marinović koji je osvojio treće mjesto, Baranji Čongor koji je osvojio četvrto mjesto, Marko Trklja je osvojio peto mjesto, Milan Kolić šesto, Ivan Totić sedmo i Nemanja Galić osmo mjesto.

Jaka je bila i ženska konkurencija. Prvo mjesto i nagradu od 500 eura osvojila je Nataša Ravnić iz Kuglačkog kluba „Istra“ iz Poreča. Ovom pobjedom, Nataša je obranila prvo mjesto koje je osvojila i prošle godine. Nataša je kapetanica ženske kuglačke reprezentacije Hrvatske s kojima je i aktualna svjetska prvakinja. Ona je zanimljivo, jučer u Bagušića kuglani srušila najveći broj čunjeva i u konkurenciji muških i ženskih natjecatelja – njih 683. „Ja sam i došla s ciljem da pobjedim jer samo tako bi trebali i ići na natjecanja, s namjerom da dadeš maksimalno od sebe. No, ima tu i još nešto. Bila sam stvarno hladna u glavi – svih 120 hitaca – što je jako važno u ovom sportu jer pobjeđuje u natjecanju najboljih onaj tko je bio u datom trenutku koncentriraniji. Najdraže mi je od svega što sam obranila prošlogodišnju titulu, a moram priznati i da mi je velika čast biti i najbolja u usporedbi s muškom konkurencijom. Nitko me nije uspio pobiti u broju srušenih čunjeva ove godine. S obzirom da je moj hitac jačine 20 km na sat, a dečki imaju i do 40 km na sat, to mora značiti da sam bila jako precizna. 681 srušenih čunjeva ovdje je i moj rekord“, kazala nam je Nataša Ravnić.

Spomenit ćemo da je treće mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila Dijana Mlinarić iz Kuglačkog kluba „Plitvice“, a njezina kolegica iz kluba Ana Rapo, osvojila je drugo mjesto turnira.

Novogodišnji turnir u kuglanju Posušje 2023. održava se drugu godinu za redom i Ivan Petric iz Kuglačkog kluba Posušje ističe da je jako zadovoljan kako je prošlo, pogotovo zbog činjenice da su se tijekom ovoga turnira okupljala doista najbolja imena iz svijeta kuglanja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. „Prezadovoljni smo finalom, a posebno ove godine jer je brat Pere osvojio turnir. Što se tiče organizacije, mislim da je i ove godine na vrhunskoj razini. Što se tiče muške konkurencije, bilo je preko 100 natjecatelja, u ženskoj konkurenciji je bilo oko 30 natjecateljica. O kvaliteti natjecatelja govore i srušeni čunjevi – 677 je trebalo čunjeva srušiti za prvo mjesto. Finale je bilo jako zanimljivo, jer do zadnje kugle nije se znalo tko će pobjediti. Ja bih se zahvalio svim sudionicima turnira, neki su trebali prevaliti i preko 500 kilometara kako bi ovdje došli. Tu su nam stigli natjecatelji iz Slavonije, Zaprešića, Zadra, Poreča, Zaboka, Splita,… Mnogi su dolazili i po nekoliko puta tijekom kvalifikacija za finale“, istaknuo je organizator turnira Ivan Petric iz Kuglačkog kluba Posušje.

Spomenimo da je riječ o turniru čiji je ukupni nagradni fond čak 4 950 eura. Iako vrijedne nagrade, brojni kuglači su istaknuli da ih u Posušje dovede jako lijepo druženje i gostoprimstvo kuglača iz Posušja. Jedna je to zajednica, uvjerili smo se sinoć, koja je baš povezana.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading