Select Page

Posušje večeras i sutra središte klapske pjesme

Posušje večeras i sutra središte klapske pjesme

Četvrti po redu Festival klapske pisme održava se večeras i sutra s početkom u 20:30 na prekrasnom Trgu hrvatskih branitelja u Posušju. Festival klapske pisme kroz dvije večeri okuplja preko dvadeset izvođačica i izvođača koji će se po četvrti put na Trgu hrvatskih branitelja boriti za nagrade Posuški stećak i Bura. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića i supokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a zvuke Posušja ovog vikenda osim posjetitelja, moći će čuti i radijski slušatelji u BiH i inozemstvu.

Večeras se natječe 9 muških klapa, dok u revijalnom djelu publiku će zabavljati glazbena diva Meri Cetinić. Nastupiti će u duetu sa kćerkom Ivanom Burić u jedinstvenom ambijentu pod otvorenim nebom na Trgu hrvatskih branitelja. Druge večeri festivala nastupa 11 ženskih i 5 mješovitih klapa, a publiku će u ovoj večeri svojim nastupom počastiti splitska klapa Šufit.

Pet članova žirija, koji su istaknuti glazbenici, skladatelji i glazbeni pedagozi koji poznaju klapsku izvedbu i ove godine će imati pune ruke posla.

Klape se u obje kategorije natječu za prvu nagradu “Posuški stećak”, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1 500 maraka. Drugo mjesto bit će uz priznanje nagrađeno s 1 000 maraka, a treće s 500 marka.

U obje kategorije priznanjem “Bura” bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike.

IV. Festival klapske pisme Posuše dio je manifestacije „Posuško lito 2017.“

Ulaz na Festival je slobodan.

posusje.net

OGLASI

Loading