Select Page

POSUŠJE: Veliko zanimanje za Večer ikavice

POSUŠJE: Veliko zanimanje za Večer ikavice

Četvrta po redu Večer ikavice održana je večeras u sklopu Posuškog lita u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Podružnice Posušje i Općine Posušje.

Tijekom večeri posjetitelji su imali prilike čuti recitacije pjesama na ikavici koje su u sklopu natječaja odabrane od strane povjerenstva Napretka.

Tako su predstavljeni radovi: Ikavicom se ponosi Ivana Polića; Moj zavičaj Luke Budimira; Srce bira, ne mater i ćaća Božene Pandža; Didovina Sandre Karamatić; Noću Josipa Polića; Mali Iko i pratar i velika čikolada Marine Alerić-Bebić, Zbogon, grade moj Antonije Mandurić; Čobanice Miljenke Koštro te Rvacki glas u vrimenu Sanje Đerek.

Vale i male naziv je predstave Željke Galić koju su u nastavku programa uprizorili, i pobrali ovacije publike, Anka Galić, Ana Srebrović, Tomislav Jukić i Jozo Kolobarić. Ovaj igrokaz u četiri čina adaptirala je prof. Jasminka Petric, a dočarao je nazočnima kako su se zabavljali naši stari u dugim zimskim noćima.

Na kraju je uslijedila podjela nagrada sudionicima.

Treba navesti kako je u sklopu ovog događaja postavljena i izložba slikarskih motiva nastalih pod mentorstvom Martine Tomić, akademske slikarice i Srećka Sliškovića u sklopu ovogodišnjih Kamendana.

Općina-Posušje.ba

OGLASI

Loading