Select Page

POSUŠJE: Vrijedna donacija tvrtke Weltplast d.o.o. Srednjoj strukovnoj školi

POSUŠJE: Vrijedna donacija tvrtke Weltplast d.o.o. Srednjoj strukovnoj školi

 

Tvrtka Weltplast d.o.o. Posušje u suradnji s ravnateljem Srednje strukovne škole Posušje, Marijom Knezovićem, realizirala je hvale vrijednu donaciju za ovu školu. Ispred tvrtke Weltplast danas je u posjeti ovoj školi bila Marijana Sabljo.

Donacija tvrtke Weltplast sastoji se u kupnji 7 računala, profesionalnom serveru, računalnom programu za ekonomsku struku, aparaturu za fuziono spajanje PPR (polipropilenskih) cijevi sa pripadajućim cijevima i spojevima. Ukupna materijalna vrijednost donacije je cca 15.000 KM.

IMG_9195

Time je kompletiran kabinet s ukupno 15 računala i profesionalnim serverom, što predstavlja odlične uvjete za kvalitetan rad. Instalacijom aplikacije za ekonomsku struku, učenicima se pruža mogućnost rada na programu koji se koristi u praksi. Stjecanje praktičnog iskustva bit će od koristi učenicima u budućem profesionalnom radu ili daljnjem obrazovanju. Aplikacija ima module koji omogućuju stjecanje praktičnih vještina iz robno materijalnog, financijskog knjigovodstva, stalnih sredstava.

IMG_9202

Praktičan rad na programu omogućuje vrlo dobro povezivanje teorijskog znanja s praktičnim primjerima. Kroz razne primjere moguće je pokazati probleme koji se pojavljuju i način njihova rješavanja. Povezivanje teorijskog s praktičnim dijelom nastave i upoznavanje s praktičnim primjerima , predstavlja odličnu kombinaciju za samostalan rad i rješavanje zadataka. Ovom donacijom osim ekonomske struke i druge struke, Računalni tehničar u strojarstvu, PTT tehničar, dobili su mogućnost rada na kvalitetnoj opremi. U kabinetu je moguće izvoditi nastavu iz Informatike i sličnih oblasti, ovisno o planu i programu kao i na instaliranim aplikacijama.

IMG_9192

Nadamo se da će oprema biti kvalitetno iskorištena, na zadovoljstvo učenika, što predstavlja glavni cilj same realizacije kompletnog projekta.

Osnovna podloga za kvalitetno iskorištavanje opreme je svakako poboljšavanje i usklađivanje nastavnih planova i programa na čemu je ravnatelj Srednje strukovne škole Posušje odradio dobar dio posla. Moderni nastavni planovi prate trendove i potrebe tržišta zemalja Europske unije. Provedbom nastavnih planova i programa povećala bi se kvaliteta obrazovanja i omogućilo učenicima uvid u stvarne probleme struke za koju se obrazuju. Ovakvom organizacijom nastave Srednja strukovna škola Posušje bila bi među prvima koja je provela jedan moderan, i u skladu s vremenom, usklađen plan i program.

IMG_9189

Realizacija ovog projekta je dobar primjer suradnje između gospodarstva i obrazovnih institucija, na obostrano zadovoljstvo. Srednja strukovna škole Posušje nastoji svakim danom stvarati što kvalitetnije uvjete rada, kako profesorima, tako i učenicima. Praćenje trendova i informatizacija su svakako temeljne stvari na tom putu.
Nadamo se , u skoroj budućnosti , uvođenju još novina koje će omogućiti učenicima bolje uvjete i stjecanje znanja vezanih uz tehnologije današnjice.
Srednja strukovna škola Posušje zahvaljuje se Weltplastu što su prepoznali važnost i potrebu ovakve jedne donacije, kao i informatičkoj kući Projekt.Ba koja je prepoznala inicijativu tvrtke Weltplast, uključivši se u donaciju informatičkog programa.

U skladu s proklamiranim načelima poboljšanja uvjeta za naše učenike i profesore SSŠ i dalje će nastojati realizirati projekte u skladu s mogućnostima – napisali su na svojoj službenoj facebook stranici.

Posušje.net/Srednja strukovna škola

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading