Select Page

Posušju 150 tisuća za novu zgradu Logističkog centra

Posušju 150 tisuća za novu zgradu Logističkog centra

Danas je potpisan Ugovor o dodijeli sredstava u sklopu projekta “Izgradnja poduzetničkih zona” između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i općine Posušje.

Ugovor su potpisali načelnik Ante Begić i ministar Vojin Mijatović, a vrijednost ugovora je 150.000,00 KM, odnosno 49,10 posto od ukupno prihvatljivih troškova Proračuna Projekta.

Naime, cilj ugovora je davanje financijske podrške općini Posušje za realiziranje projekta “Logistički centar za obrtnike, male i srednje poduzetnike, zgrada 2- faza 1”, čija ukupna vrijednost sa sudjelovanjem općine i sredstvima ministarstva iznosi 305.478,11 KM.

  • Kao što sam najavio na svečanoj sjednici Vijeća, povodom obilježavanja Dana općine, današnjim potpisom ovog ugovora u skorije vrijeme idemo u realizaciju ovog projekta. Idemo u opravdano proširenje Logističkog centra koji je ispunio sva naša očekivanja. I javnog sektora, i privatnog sektora i akademske zajednice, te se pojavila potreba za njegovo proširenje. Postojeći objekt Logističkog centra Posušje u poslovnoj zoni Osrdak konstantno radi na unaprijeđenju usluga za razvoj poduzetništva. Sami napori Općine Posušje s partnerima i ulaganjem i opremanjem Tehnološkog parka u Logističkom centru su jasan pokazatelj volje i želje za unaprijeđenjem poduzetničkih usluga i poboljšanjem poslovne klime i konkurentnosti poduzetništva u Posušju, a i šire.

Projektom općina Posušje planira izgraditi novi objekt koji bi djelovao u sklopu postojećeg objekta Logističkog centra Posušje u kojem djeluje i Tehnološki park Posušje. Postojeći izgrađeni objekt Logističkog centra sa svojom površinom je nedostatan zbog usluga koje se pružaju MSP-ovima i ostalim zainteresiranim kandidatima za obuke i prekvalifikacije iz područja CNC tehnologija. Zbog toga se ukazala potreba za izgradnjom Logističkog centra za obrtnike, male i srednje poduzetnike. Izgradnjom novog objekta unaprijediti će se usluge koje se već pružaju u postojećem Logističkom centru.

Samim time će se riješiti nekoliko ključnih problema: nedostatak prostora za nove start-upove i nedostatak prostora za obuke budući kako postojeći zbog veličine utječu na ograničen broj polaznika obuka. Rješavanjem ovog problema dodatno će se poboljšati poduzetništvo te unaprijediti usluge unutar poduzetničke zone Osrdak.

OGLASI

Loading